loader
Foto

Galerie foto

O aventură în Sahara: "Cent mille dollars au soleil"

Pe 1 martie, de la ora 23:10, telespectatorii TVR 3 au parte de o aventură sub soarele mistuitor al Saharei, prin intermediul lui Jean-Paul Belmondo, Lino Ventura, Bertrand Blier, Anne-Marie Coffinet.

 

Regia filmului „ Cent mille dollars au soleil” (100 000 de dolari la soare/Greed in the sun, 1964) e semnată de Henri Verneuil, un regizor, scenarist și inginer francez de origine armeană, cunoscut pentru "I comme Icare" (1979), "Le Mouton à cinq pattes" (1954) and "Mayrig" (1991). A fost nominalizat de două ori la Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu, în 1956, pentru "Le Mouton à cinq pattes" și în 1980 pentru "I comme Icare".

Rocco şi Marec sunt şoferii unei companii de transport din Maroc, condusă de Castigliano, un individ cu diverse afaceri dubioase. Rocco află că şoferul nou-angajat, Steiner, trebuie să ducă în Nigeria un camion plin cu marfă preţioasă de contrabandă. Rocco fură semiremorca şi fuge cu ea. Patronul îi trimite pe Marec şi Steiner pe urmele lui şi începe astfel o cursă nebună, cu final incert, prin Sahara. Acţiunea, aventura şi comedia sunt ingredientele de bază ale filmelor în care joacă Belmondo şi nici acesta nu face excepţie.

(w882)

Este o comedie clasică a anilor ’60, în care coloana sonoră (ce îi aparţine lui Georges Delerue)  completează perfect subiectul filmului, la fel dialogurile amuzante şi prezenţa actorilor Belmondo, Ventura şi Blier. Filmările au fost făcute în Marrakech, Ouarzazate şi Palatul Bahia din Maroc.

 

(w882)

 

10:00 Telescoala in limba maghiara

(redifuzare)*Studioul teritorial Cluj

*Producător Feketelaki Tibor

10:55 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

”Dăruiește Românie!”, o nouă întâlnire cu artiști îndrăgiți, sâmbătă, la TVR 3

Victoria Cociaș, Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Andreea Toma, Doru Isăroiu & Red Parlament sunt așteptați de Carmen Târnoveanu la ...

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: luni, 15 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

 

#tvr3