loader
Foto

Galerie foto

Alexandru Tomescu şi Ana Maria Moldovean, la CULT@rt

Marţi, 27 martie, de la ora 20.00 , la TVR 3,  marcăm la CULT@RT două aniversari importante. Este Ziua Unirii Basarabiei cu România, dar şi Ziua Mondială a Teatrului.

 

MARIUS CONSTANTINESCU
Cult@rt

INVITAŢII EDIŢIEI: ALEXANDRU TOMESCU, ANA MARIA MOLDOVAN

Pe 27 martie este şi ziua porţilor deschise la Teatrul Odeon din Bucureşti. Invitaţii lui Marius Constantinescu la CULT@rt sunt  Alexandru Tomescu, violonist (Din luna martie, violonistul Alexandru Tomescu este ambasadorul campaniei Ascultă cinci minute de muzică clasică, iniţiată de Radio România Muzical şi are în pregătire ediţia a XI-a a Turneului Internaţional Stradivarius, precum şi multe alte concerte în perioada următoare) şi ceva mai târziu, Ana Maria Moldovan, actriţă, angajată a Teatrului Odeon, care are toate detaliile despre cum s-a desfaşurat ziua Porţilor Deschise, dar şi despre spectacolele Odeon din actuala stagiune.

ALTE SUBIECTE:

(w160)Un text cu ecou în rândul tuturor generaţiilor de iubitori de teatru este Chiriţa în provinţie.

În montarea actuală de la Teatrul Naţional din Iaşi, regizorul Ion Sapdaru respectă linia trasată de Vasile Alecsandri în urmă cu peste 165 de ani, dar aduce şi elemente de noutate.

Rolul titular este interpretat de tânărul actor Horia Verivesh. Ca şi Chiriţa în Iaşi, Chiriţa în voiaj şi Chiritza în balon, piesa are în prim plan unul dintre cele mai populare personaje din galeria teatrului românesc.

Detaliile vin de la Andreea Stiliuc, de la TVR Iaşi.


Cel mai recent roman al scriitorului Ion Munteanu,
O mie şi una de femei. Amintirile unui hedonist, a apărut la Editura Eikon şi a fost primit cu interes de criticii literari. Autorul reconstituie atmosfera autohtonă şi vest-europeană de secol XX şi descrie locuri unde eroul principal, un muzician celebru, a trăit sau a călătorit. Un roman senzual şi fermecator, o împletire de poveşti care îşi confundă contururile, într-un parcurs alert. Un reportaj de Anca Toghe, de la TVR Craiova.

(w235)În martie, 8 reprezentanţi ai generaţiei tinere de scriitori mureşeni şi-au pus gândurile pe hârtie şi au decis să împărtăşească publicului viziunea lor despre dragoste. Profesiile şi preocuparile diferite nu au stat în calea inspiraţiei. Astfel a rezultat volumul comun 8 marturisiri de dragoste. Un reportaj de Andrada Gorog de la TVR Târgu Mureş.

Ciprian Pop a fost o viaţă întreagă realizator de emisiuni culturale la Radio Timişoara. Acum este pensionar, dar legătura lui cu literatura este la fel de strânsă. Are vechiul birou interesat de carţi şi, mai mult decât atât, unul dintre garajele din curtea Radio Timişoara îi este, în continuare, dedicat. Ciprian Pop scoate din garaj Oraşele invizibile, ale lui Italo Calvino, în reportajul semnat de Tania Tunas, de la TVR Timişoara.

Horia Bădescu şi-a lansat la Cluj-Napoca noul volum, Doar din pământul patriei. Vasile Hotea Fernezan, de la TVR Cluj, a fost la lansare şi aduce un reportaj pentru publicul CULT@rt. Şi tot de la TVR Cluj, Mihaiela Ilea semnează un eseu vizual, dedicate lui Nichita Stănescu, de la a carui naştere se împlinesc 85 de ani în 31 martie.

***

Emisiunea poate fi urmărită la ora difuzării online pe TVR+.

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)

1:50 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3