loader
Foto

"A doua emigrare" cu aventuri culinare româneşti

Emisiunea "A doua emigrare" v-a invitat la o nouă ediţie duminică, 14 mai, la TVR 3, de la ora 12.30. Am ajuns la Ploieşti pentru a descoperi secretele îngheţatei şi la Bucureşti, să aflăm destinul trufelor.

 

A doua emigrare

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Ediţia din 14 mai ne-a mai spus, la TVR 3 şi pe TVR+, povestea celei de-a doua emigrări a lui Dragoş Ştirbu şi a lui Radu Rughiniş.

Dragoş Ştirbu a învăţat în Italia cum se face îngheţata naturală artizanală, s-a întors în oraşul natal Ploieşti şi a deschis, împreună cu soţia, o mică gelaterie.

(w882) Stirbu

A fost o adevărată provocare, deşi aveau experienţă în domeniu încă din Peninsula unde mai puseseră bazele unui restaurant.

Birocraţia, lipsa specialiştilor care să depaneze maşinăriile cu care se produce îngheţata şi dificultatea de a găsi angajaţi dispuşi să muncească au fost doar câteva dintre problemele pe care le-au avut de depăşit.

(w882) Gelateria

Credit foto: adevarul.ro, Dana Mihai

Emigrarea i-a schimbat destinul şi lui Radu Rughiniş. A plecat la începutul anilor '90, mai întâi în Germania, apoi în Italia şi şi-a descoperit o nouă pasiune - artă culinară.

Tot acolo a învăţat valoarea bucătăriei gourmet şi  aşa s-a născut pasiunea pentru trufe.

(w882) Rughinis

Străbate pădurile, alături de câinele său, în căutarea acestor diamante negre, şi a deschis un magazin de delicatese şi un mic restaurant în centrul Bucureştiului, unde vedete sunt, bineînţeles, trufele.

Nu este un demers uşor, mai ales pentru că în România nu avem o legislaţie în domeniu şi nu există multe produse autentice româneşti care să respecte standardele internaţionale .

(w882) Trufe

Credit foto: Private Wine from Radu Rughinis photos - Facebook

***

Emisiunea prezintă poveştile de viaţă ale unor români care, după ani  munciţi în străinătate, s-au întors în ţară. În România trebuie să treacă printr-un alt proces de reintegrare, practic trăiesc o a doua emigrare.

Jurnalişti: Iulia Popescu, Monica Nicolescu

Producător: Monica Nicolescu

***

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

15:00 Cântec şi poveste

* Studioul teritorial Iaşi

* Florile Ceahlaului 2024 (partea IV)

Producător Horia Gumeni

16:00 Forum economic

* Studioul teritorial Craiova

*Dezbatem principalele subiecte economice ale momentului. Punem întrebări, căutăm răspunsuri și soluții la probleme și situații care ne interesează pe toți. Discutăm cu economiști, antreprenori , specialiști în diverse domenii care influențează economia și calitatea vieții, dar și cu autorități.

Producător, moderator Luiza Paraschivu

Transmisiune directa

 
Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", este difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu se difuzează marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

15 ani fără Valeria Peter Predescu

15 ani fără Valeria Peter Predescu

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie 2023, de la ora 15:00, la TVR 3, vă invităm să urmăriți o ediție cu totul specială a emisiunii "Cântec și Poveste".

 

#tvr3