loader
Foto

“A doua emigrare”: o viață pe note muzicale sau în tușe de penel

Poveștile a două artiste de excepție, care au strălucit pe scenele și simezele internaționale și care s-au întors în România să schimbe mentalități și destine, le aflați la TVR 3, duminică, 5 aprilie, de la ora 11.30.

 

A doua emigrare

Destinul lui Carmen Nistor s-a schimbat atunci când a ales să trăiască pentru artă, chiar dacă absolvise Facultatea de Studii Economice. A pictat o stație de metrou în București și a alternat diverse joburi și expoziții în România, Malta și Germania. Deși viața într-o societate cu o cultură diferită te provoacă să te adaptezi, Carmen Nistor a privit cu ochi de artist ceea ce i-a oferit fiecare țară. Tot acolo a descoperit că mulți oameni au o nouă pasiune pentru frumos, în domeniul lettering-ului și al caligrafiei. Așa i-a venit ideea să înființeze și în România, Academia de Caligrafie, unde învață tainele scrisului  frumos nu doar copiii, ci și adulții.

(w882)

O profesie de pianist concertist, o carieră de excepție în Germania și România, trei jocuri cu note muzicale pentru copii și o familie minunată… Așa arată, pe scurt, povestea vieții Mădălinei Pașol. Talentul său era recunoscut pe marile scene din Germania și nu numai. Când a devenit mamă, acest lucru nu a mai fost de ajuns. Și-a dorit ca și fetița ei să aibă parte de o copilărie ca în povești, alături de bunici. În  România organizează concerte și a înființat o școală de muzică. Cei mici o iubesc. Îi este ușor să îi înțeleagă, mai ales că a fost ea însăși un copil minune, cântând la pian de la vârsta de 4 ani. Știe ce înseamnă orele nesfârșite dedicate gamelor.

Despre toate acestea,  în emisiunea “A doua emigrare”, duminică, 5 aprilie, de la ora 11.30, la TVR 3.

Jurnaliști: Iulia Popescu, Monica Nicolescu

Realizator: Monica Nicolescu

***

Surse foto: avantaje.ro, romania-muzical.ro

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3