loader
Foto

Galerie foto

Rodica Mandache: "Actoria e meserie pentru oamenii norocoşi"

Actriţă și profesoară, Rodica Mandache a fost invitata Danielei Zeca Buzura sâmbătă, 19 octombrie, de la 0ra 10.00, la TVR 2. "Dragostea mea pentru teatru este ca un filtru pentru toate trăirile şi viaţa mea", spune actrița.

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

Daniela Zeca Buzura are invitată sâmbătă, 19 octombrie 2019, de la ora 10:00, o actriţă dragă publicului românesc: Rodica Mandache. Memoria arhivei TVR tezaurizează multe dintre apariţiile talentatei actriţe în spectacole de teatru TV, roluri principale sau secundare care au făcut şcoală printre generaţiile care i-au urmat. Să nu uităm celebrul rol al lui Doruleţ din comedia romantică "Visul unei nopţi de iarnă"  de Tudor Muşatescu, piesă care a fost înregistrată în platourile TVR în regia lui Dan Necşulea.

(oar_w460)

Rodica Mandache alege să devină actriţă după ce o urmăreşte pe Marieta Deculescu în rolul Necunoscutei din piesa „Steaua fara nume”, de Mihail Sebastian. Examenul de admitere la actorie a fost prima sa reuşită, iar ani mai târziu, în 1980, devenea partenera lui Florin Piersic în piesa de teatru tv "Visul unei nopti de iarnă", rol care i-a devenit o adevărată rampă de lansare.

(oar_w460)

A jucat în peste 80 de roluri în teatru şi televiziune, pe scene de prestigiu din România la Teatrul Odeon, Teatrul Mic, Teatrul Maria Filotti din Brăila, Teatrul Barbu Delavrancea, Teatrul Naţional Vasile Alecsandri din Iaşi, Teatrul Naţional I.L.Caragiale din Bucureşti, Teatrul Nottara, Teatrul Municipal George Bacovia din Bacău.

Sunt notabile colaborările sale cu teatrul radiofonic, vocea sa inconfundabilă făcând textul să vibreze de o subtilă încărcătură emoţională. Cinematografia, de asemenea, a distribuit-o în numeroase roluri, debutând în 1963 în lungmetrajul "Un surâs în plină vară".

(oar_w460)

Apariţie scenică neobosită, talentata doamnă a primit în 2007 Premiul UNITER pentru Cea mai bună actriţă într-un rol secundar, pentru rolul Adel din piesa ’’joi.megaJoy’’ de Katalin Thuroczy, pusă în scenă la Teatrul Odeon, Bucureşti.

La 76 de ani, Rodica Mandache rămâne o prezenţă fascinantă şi pe scenă, şi în viaţa de zi cu zi. Mărturisirile sale de suflet despre viaţă şi carieră, făcute gazdei "Mic dejun cu un campion", Daniela Zeca Buzura, le puteţi urmări sâmbătă, de la 10:00, la TVR2 şi duminică de la ora 9:00, la TVR3.

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)

1:50 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

 

#tvr3