loader
Foto

Alex Simu Quintet - „Echoes of Bucharest”

Sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 22.00, avem parte de un „ Remix ” live, la TVR 3 şi online pe TVR +.

 

Remix

Muzician și profesor la Amsterdam, suflătorul Alex Simu a plecat de 15 de ani din România, inițial pentru studii superioare. A găsit însă creuzetul de muzicieni (jazz în primul rând) unic pe care îl reprezintă Olanda, în peisajul european al genului. În prezent, Alex se împarte între muzica performativă și cea elaborată în studiou, pentru filme. Artistul are și câteva premii câștigate în această direcție.

(w882) remis

A compus, a înregistrat și a lansat mai multe discuri în nume propriu. În primul rând cu grupul multinațional Arifa, cu care pregătește al patrulea album. Nu o dată cu muzicieni români - în primul rând chitaristul George Dumitriu, coleg și vecin din aceeași perioadă. Cel mai recent proiect este și cea mai nouă colaborare a celor doi.

(w882) remix

„Proiectul a început practic la festivalul Bucharest Jazz, atunci când curatorul Lucian Ban a insistat să vin cu un concept personal nou - așa am început să concep acest album. Pe moment nu eram convins, dar în urma concertului multă lume a întrebat de el. Mai târziu, l-am cântat și în turneu, în România și Olanda, ceea ce ne-a unit organic cu energia românească.

(w882) remix

Dacă discul e înregistrat cu colegii de la Arifa și cu George, pentru a-l prezenta în turneul românesc a fost nevoie să apeleze la muzicieni disponibili, inclusiv la colegii chitaristului din grupul său Dumitrio. În 2019 sunt așteptați și în Germania ori Anglia, dar în primul rând în Olanda.

Concertul de la București, în cadrul stagiunii Artist in Residence (ArCuB, 18 octombrie 2018), i-a avut pe scenă pe Alex Simu - clarinet, clarinet bas / George Dumitriu - chitară, violă / Franz von Chossy - pian / Mattia Magatelli - contrabas / Kristijan Krajncan - tobe, violoncel.

(w882) remix

Emisiunea poate fi urmărită şi online pe TVR+.

 

14:00 Tableta de sănătate

*Studioul teritorial Tg.Mureş

*O emisiune cu cei mai buni specialiști din domeniul medical, cele mai noi tehnici de tratament, sfaturi despre cum putem fi mai sănătoși și despre un stil de viață echilibrat.

Producător Claudia Zătrean

14:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

Producator Ovidiu Mihaiuc

 
Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvr3