loader
Foto

Amintirile părintelui Nicolae Bordaşiu

Duminică, 15 octombrie, de la ora 23:00, emisiunea „Deportaţii” a prezentat amintirile care l-au marcat pe părintele Nicolae.

 

Deportaţii

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Părintele Nicolae Bordaşiu este originar din satul Săbolciu, judeţul Bihor. La cedarea părţii de nord-vest a Transilvaniei, în 30 august 1940, familia părintelui a fost nevoită să se refugieze în partea din judeţ care rămăsese în componenţa statului român.

Învăţătorul Gheorghe Bordaşiu, tatăl părintelui Nicolae Bordaşiu, era idealist şi după anunţarea  Dictatului de la Viena a rămas în satul în care profesa, sperând la un comportament normal din partea noilor autorităţi. A fost anunţat de un sătean că este pe lista neagră a celor care vor fi executaţi şi a reuşit să se strecoare în noapte spre zona neocupată.

Militarii horthyşti l-au arestat pe bunicul lui Nicolae Bordaşiu, preot în vârstă de 63 de ani, şi l-au pus să-şi sape singur groapa, pentru a-l determina pe Gheorghe Bordaşiu să se predea.

Producător şi realizator Radu Găină

Foto: crestinortodox.ro

***

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android!

4:00 Toţi împreună (R)

* Emisiune în limba maghiară*Studioul teritorialTg.Mureş

Reportaje din actualitatea socială şi culturală regională

Producător Anna Kos

*Emisiune în limba maghiară *Studioul teritorial Timişoara

Producător Peter Keresztes

(Reluare)

5:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător, prezentator Miruna Moraru

 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvr3