loader
Foto

Amplu periplu cultural: Bucureşti, Timişoara, Paris, Hunedoara, Padea

În ediţia CULT@rt din 3 aprilie ce are ca invitaţi pe Liliana Passima, manager interimar Muzeul Ţăranului Român şi pe Alexandra Dobre, director Centrul Cultural European pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu".

 

Marius Constantinescu discută cu invitatele sale despre proiectele programate la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, un loc al sensibilităţii umane necosmetizate, reale - în Anul Centenar şi despre proiectele Centrului Cultural European pentru UNESCO şi implicarea în viaţa comunităţii.

Tot în această ediţie facem cunoştinţă cu Viorel Ene, electronistul pasionat de tehnica mozaicului  - o artă extrem de migăloasă şi costisitoare, cu criticul şi istoricul literar Ioana Bot  şi ne reamintim de Benjamin Fondane – important poet, eseist, filozof, critic, dramaturg, jurnalist şi cineast al secolului trecut, născut în România şi stabilit la Paris.

Şi pentru că vremea ne îmbie la drumeţii, avem ocazia să ajungem la cel mai vizitat obiectiv turistic din judeţul Hunedoara şi la un conac aparte din sudul Olteniei.

Primul este Castelul Corvinilor, unul dintre cele mai reprezentative monumente istorice ale României iar al doilea este conacul de la Padea, proiectat de arhitectul Ion Berindey în 1900 în stil eclectic francez, unul dintre locurile de vânatoare preferate ale regelui Carol al II-lea.

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)

1:50 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

 

#tvr3