loader
Foto

Arte, carte şi capricii - subiecte cu parfum de sărbători

Joi, 6 decembrie, de la ora 21.00, la TVR 3 - într-o ediţie în care Radu Nechit şi echipa emisiunii joacă rolul de "Moş Nicolae"  şi vă aduc daruri pline de imaginaţie.

 

Săptămâna aceasta, magazinul nostru de cultură urbană vă aduce tuturor în ghetuţele lustruite cu grijă subiecte cu parfum de sărbători, nu doar pentru cei mici, ci şi pentru telespectatorii cu suflet de copil. Luna cadourilor a început, aşa că echipa emisiunii „Arte, carte şi capricii” v-a pregătit, pentru 48 de minute, daruri pline de imaginaţie.

Ce s-ar întâmpla dacă, peste noapte, am deveni prinţi sau prinţese? Cu toţii am visat la această transformare cel puţin o dată în viaţă. Baletul "Prinţ şi cerşetor", după celebrul roman al lui Mark Twain, care a avut recent premiera la Opera Comică pentru Copii, propune spectatorilor să intre în poveste şi să experimenteze schimbul de roluri.

Pentru copiii care au fost cuminţi, Moş Nicolae a adus în tolba lui bilete la „Spărgătorul de nuci”. Puteţi vedea acest spectacol duminică, 9 decembrie, de la ora 18:30. Unde? La Opera Naţională Bucureşti, care a pregătit pentru sărbătorile de iarnă o nouă versiune a celebrului balet în coregrafia lui Oleg Danovski, pusă în scenă de fiul acestuia, Oleg Danovski junior.

Teatrul Mic devine puţin mai mare, în sensul că, pe strada Gabroveni, în mijlocul Bucureştiului, a apărut o nouă sală de spectacole, Sala Studio. Directorul teatrului, regizorul Gelu Colceag, i-a povestit Lianei Stanciu despre cele trei premiere ale sezonului şi despre echipa de actori exceptionali de la Mic.

Bogdan Dumitrache are o perioadă extrem de bună. Este în juriul festivalului Kinodiseea iar filmul Pororoca, lansat anul trecut, în care joacă rolul principal - încă mai culege premii internaţionale. Conduce teatrul Apollo111, iar cel mai recent film în care joacă, Un om la locul lui, tocmai a avut premiera pe ecranele noastre, fiind un rol care se potriveşte cu personalitatea actorului. Liana Stanciu are detalii.

Invitată în studioul Arte, carte şi capricii, Anca Boeriu, grafician, lector universitar al secţiei Grafică a Universităţii Nationale de Arte din Bucureşti şi, nu în ultimul rând, managerul proiectului Arta la intrare, ne povesteşte mai multe despre cei care stau în spatele... artei de la intrare.

9:00 Spirit şi credinţă

*Studioul teritorial Iasi

* Producator Sergiu Ciocoiu

9:55 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3