loader
Foto

Astăzi, CULT@rt prezintă bijuterii de toate felurile: teatrale, muzicale, artistice

În 11 aprilie, de la ora 22.00, Marius Constantinescu stă de vorbă cu Antoaneta Cojocaru, regizor şi Maria Filipescu, artist bijutier.

 

Cea mai recentă producţie a Operei Comice pentru Copii este Gulliver, după Jonathan Swift, pe muzica lui Marius Ţeicu. Spectacolul este pus în scenă de Antoaneta Cojocaru, prima invitată a ediţiei la CULT@rt. Cea de-a doua invitata a lui Marius Constantinescu, creatoarea Maria Filipescu, este o cunoscută şi apreciată artistă în branşa designerilor de bijuterie, iar lucrările ei, alături de cele ale altor creatori, pot fi văzute şi cumpărate, până în 15 aprilie, la Galeria Senso din Bucureşti.

Cea mai recentă producţie pe care Radu Afrim a imaginat-o la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ este Wolfgang, o adaptare dupa Yannis Mavritsakis. La  CULT@rt vom afla despre acest spectacolul care ne arată cât de fragili suntem. Montarea a fost nominalizată la Premiile UNITER din acest an, la categoria cea mai bună scenografie.

Tot miercuri, la CULT@rt, o descoperim pe Ana Toma - o tânără artistă care foloseşte limbaje diverse. Este grafician, ilustrator de carte şi scenograf iar la expozitia TOMAGRAPF @ FRIENDS aduce instalaţii-obiect, o veritabilă scenografie în spaţiul Galeriei Triade din Timişoara.

Iar dacă nu aţi ajuns la concertele Jazzappella, la CULT@rt aveţi ocazia să cunoaşteţi mai bine primul sextet mix de jazz a cappella din România care şi-a cucerit publicul cu un repertoriu divers: compoziţii originale, piese standard sau teme muzicale celebre.

2:00 La sfatul popular (R)

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

(Reluare)

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu se difuzează marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

15 ani fără Valeria Peter Predescu

15 ani fără Valeria Peter Predescu

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie 2023, de la ora 15:00, la TVR 3, vă invităm să urmăriți o ediție cu totul specială a emisiunii "Cântec și Poveste".

 

#tvr3