loader
Foto

„Ca să primești de la viață, trebuie să știi să și dai!"

La TVR3, duminică, 14 iunie, de la ora 11:30, o cunoaștem pe Ramona Bocioacă, revenită din Germania și aflată acum la „A doua emigrare".

 

A doua emigrare

Duminică, 14 iunie, începând cu ora 11:30, vă așteptăm pe TVR3 unde veți cunoaște destinele fascinante ale unor români care, după ani petrecuți dincolo de granițele României, s-au întors în țară.

Se luptă cu inerentele dificultăți ale readaptării și au acceptat să trăiască o A DOUA EMIGRARE.

***

Ramona Bocioacă s-a întors în Galați, orașul ei natal, pregatită să își facă un nume în lumea artistică. Este un vis mai vechi pe care l-a amânat încercând să își croiască un destin departe de țară. Viața în Germania nu a fost ușoară, iar banii câștigați însemnau ore epuizante de lucru, fără timp liber.

Singurele momente de care își amintește cu plăcere sunt sărbătorile. Atunci era aproape de familie, și, tot atunci, a descoperit comunitatea românească din Germania.

Însă  joburile pe care le obținea nu îi aduceau Ramonei împlinirea mult visată, iar dorința ei de a cânta devenea tot mai puternică, chiar dacă în Germania nu este deloc ușor să intri pe piața muzicală.

În cele din urmă s-a hotărât și, renunțând la un loc de muncă sigur, a început să cânte într-o formație care însuflețea atmosfera evenimentelor dedicate comunității românești.

(w882) Ramona Boc

Însă pasiunea pentru muzică a acaparat-o total și, pentru că  evenimentele muzicale din Germania nu mai erau de ajuns, Ramona Bocioacă a hotărât să se întoarcă în țară, singură, pentru a-și face un nume, în timp ce soțul, mama și fratele ei au rămas dincolo de graniță.

Acum, pentru ea, viitorul se scrie cu precădere în România, unde trăiește pentru muzică și se bucură atunci când reușește să aline sufletele celor care o ascultă în țară – dar și în diaspora - cu melodii românești, visul ei fiind acela de a scoate un album care să se bucure de succes.

Această pandemie, care a înghețat orice activitate artistică sau culturală desfășurată în prezența spectatorilor, a găsit-o pe Ramona la familia ei din Germania, unde a continuat să creeze piese în așteptarea reîntâlnirii cu publicul și unde, alături de soțul său, a avut câteva apariții muzicale în mediul online, pentru scopuri caritabile!

(w882) Ramona A d

“Ca să primești de la viață trebuie să știi să și dai, aceste momente prin care am trecut cu toții la nivel mondial m-au făcut să înțeleg că trebuie să ne liniștim, să fim mai cumpătați, să fim mai responsabili, să ne descurcăm singuri și, nu în ultimul rând, că suntem mici în fața lui Dumnezeu”, spune Ramona pentru TVR.

Gabriela Voinea

Credit foto: TVR și arhiva personală

(w882) Ramona Boc

***

A doua emigrare - duminică, ora 11:30, TVR3

Producător: Monica Nicolescu

13:05 Arena

*Studioul teritorial Iasi

*Producător Vasile Arhire

13:55 Teleshopping-Publicitate

 

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: luni, 15 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Spectacol de referință duminică la TVR: „Chirița în provincie

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă duminică, 21 aprilie, spectacolul „Chirița în provincie", de Vasile Alecsandri, pe TVR3, de la ora 20.00 ...

Primul muzeu literar împlinește 106 de ani | VIDEO

Pe 15 aprilie 1918 se înfiinţa primul muzeu literar din România. "Bojdeuca Ion Creanga" este un loc simbolic pentru oraşul Iaşi, dar şi pentru ...

 

#tvr3