loader
Foto

Galerie foto

Călușarii din Munții Orăștiei

În perioada de Crăciun în localităţile din Munţii Orăştiei un loc central este ocupat de jocul căluşarilor.

 

Reporter Special

Căluşarii sunt tineri neînsuraţi care colindă în cete pe la casele gospodarilor în timpul celor trei zile de Crăciun, cu un vast repertoriu de colinde, adaptate specificului familial al fiecărei case în parte.

Există colinde pentru casele în care sunt băieţi de însurătoare sau fete de măritiş, există colinde pentru casele în care nu sunt copii, pentru cele în care locuiesc bărâni, etc.

Definitorii însă sunt dansurile căluşarilor.

Ceata se constituie în prima zi de post a Crăciunului, când încep să repete dansurile şi colindele, iar cei noi sunt învăţaţi regulile cetei şi paşii de dans. Nu pot purta costumele decât în zilele de sărbătoare.

Emisiunea "Reporter Special" se difuzează pe TVR Timișoara, marți 25.12.2018 de la ora 17.30 (cu reluare miercuri 26.12.2018 de la ora 12.00) iar pe TVR3 sâmbătă 22.12.2018, de la ora 17.30.

Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv iar ulterior mai jos.

(w882)

16:00 Forum economic

*Studioul teritorial Timişoara

*Dezbatem principalele subiecte economice ale momentului. Punem întrebări, căutăm răspunsuri și soluții la probleme și situații care ne interesează pe toți. Discutăm cu economiști, antreprenori , specialiști în diverse domenii care influențează economia și calitatea vieții, dar și cu autorități.

Moderator Adriana Pinti

Producător Daniela Constantin

Transmisiune directă

16:55 Teleshopping-Publicitate

 

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

 

#tvr3