loader
Foto

Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, la TVR

TVR programează emisiuni de dezbatere şi promovare electorală sub genericul „Preşedinte pentru România”, în perioada 14 octombrie-8 noiembrie 2019, pe TVR 1, TVR 1 HD, TVR 3, TVR Internaţional, TVR Moldova şi pe staţiile regionale.

 

Televiziunea Română va difuza o serie de emisiuni dedicate alegerilor prezidenţiale – de promovare şi dezbatere electorală, pe canalele TVR 1, TVR 1 HD, TVR 3, TVR Internaţional, TVR Moldova şi pe staţiile regionale. Producţiile TVR vor fi difuzate în perioada 14 octombrie-8 noiembrie 2019, sub genericul „Preşedinte pentru România”.

Din 14 octombrie, de luni până vineri, TVR 1 și TVR 1 HD vor găzdui, pe tronsonul orar 12.30 – 13.00, emisiuni de promovare electorală - materiale de promovare şi clipuri electorale realizate de staffurile de campanie ale candidaţilor. Excepţie face ziua de vineri, 1 noiembrie a.c, când emisiunea va fi difuzată la ora 13:00.

Începând cu ora 21.00, la TVR 1 și TVR 1 HD sunt programate: în perioada 14-31 octombrie 2019, emisiuni de promovare electorală –interviu cu un candidat sau reprezentantul acestuia, iar în perioada 1-8 noiembrie a.c, dezbateri electorale cu moderator şi cu câte doi candidaţi sau reprezentanţi ai acestora. De la ora 22.00, va urma o serie de dezbateri cu analişti politici, de luni până vineri, în perioada 14 octombrie – 8 noiembrie 2019.

Moderatorul acestor producţii este jurnalistul Ionuţ Cristache.

TVR Internaţional va transmite, de la ora 23.00, producţiile găzduite de Ionuţ Cristache, iar de la ora 00.30, materialele de promovare şi clipurile electorale difuzate de TVR 1, iar TVR Moldova, va difuza, de la ora 13.30, programele de promovare electorală şi de la ora 21.00 emisiunile de promovare de tip interviu şi dezbaterile electorale.

Campania electorală va fi reflectată şi de studiourile teritoriale ale TVR. Fiecare dintre cele cinci staţii regionale va produce, pe rând, de luni până vineri, câte o emisiune de dezbatere electorală, cu moderator şi cu câte 2 candidaţi/reprezentanţi: lunea, TVR Cluj, moderator - Karen Sebesi; marţi, TVR Tg. Mureş, moderator - Simona Boantă; miercuri, TVR Craiova, moderator - Oana Danciu, joi (şi sâmbătă, 2 noiembrie), TVR Timişoara, moderator - Ramona Boroşovici, iar vineri TVR Iaşi, moderator - Dan Trofin.

Acestea vor fi difuzate săptămânal, de la ora 19.00, în regim simulcast, de toate studiourile teritoriale şi de TVR3.

Campania electorală pentru alegerea Preşedintelui României a început în ziua de 12 octombrie 2019, ora 0.00, şi se încheie în ziua de 9 noiembrie 2019, ora 7.00.

Desfăşurarea campaniei electorale la Televiziunea Română este gratuită, în acord cu misiunea TVR de a asigura accesul publicului la informaţie.

 

Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol

 

2:00 La sfatul popular (R)

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraş... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

(Reluare)

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3