loader
Foto

Campionii României la judo, la “Poveştile lu’ Pilu”

Marţi, 10 mai, de la ora 19.30, la TVR Cluj şi de la ora 22.30 la TVR 3, Alexandru Pilu Bănoi v-a dat întâlnire cu prinţesele şi micul prinţul al judo-ului din România: Monica Ungureanu, Andreea Chiţu, Corina Căprioriu şi Alexandru Bologa.

 

Poveştile lu’ Pilu

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Povestea de astăzi a fost cu prințese și un prinț. E adevărat că peisajul nu-i unul de poveste, cu palate și pitic sau flori și zâne. Toată povestea e acoperită cu trudă, sacrificiu, muncă și tot cea ce înseamnă succes. Am folosit în mod intenționat singularul, pentru că pluralul e în dreptul cuvântului zi.

Prințesele din poveste mi-au “răsfoit” munca lor cu discreție, modestie și suflet. Eu scriu doar atât: 1, 2 și 7. Ce să fie?

Prințul mi-a “arătat” tot ce nu pot să văd chiar dacă am ochi deschiși. Mai mult nu pot să scriu.

(w882) Andreea Ch
Andreea Chiţu

(w882) Corina Că
Corina Căprioriu

foto: judoinside.com

**

Despre emisiune

Sportul e un mod de viață, așa că o plimbare printre campioni și amintirile lor legate de sport lasă pentru orice privitor o poveste ce nu dărâmă cuvintele lui Finley – “transpirație plus sacrificiu egal succes” – și împing orice nație spre mișcare.

“Să-mi cunosc campionii e un start spre o cursă de poveste ce-mi place să o răsfoiesc alături de voi, iar la finalul cursei, ca-n sport ce-i drept, toți am câștigat. Sportul cere sacrificii, dar nu rămâne dator niciodată. El oferă satisfacții unice și de... poveste. Dacă cere cu mâna stângă cu mâna dreaptă oferă”, spune Alexandru Pilu Bănoi, realizatorul emisiunii.

Drumul spre culmi l-a lăsat în cuvinte Seneca –“Este un drum lung, dar te duce la înălțimi nemaiîntâlnite”. Merită!

Poveștile rămân povești, campionii rămân campioni și să nu uiți: fă sport!

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

1:00 Cântec şi poveste (R)

*Studioul teritorial Timisoara (ora 15,00) * Producător Felicia Stoian

(Reluare)

1:50 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3