loader
Foto

CANTANTI – Corul de Copii al Municipiului Timişoara

30 de copii din Timişoara, îndrumaţi şi încurajaţi de părinţii şi de coordonatorii lor, se încăpăţânează să facă muzică în mod asumat, cântând în cor.

 

Roxana Morun
Selfie

Din februarie 2014, corul de copii CANTANTI, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Asociaţiei Culturale Kratima, încearcă să construiască împreună un „brand” muzical de calitate al Timișoarei, pe care cu onoare o reprezintă la festivaluri şi concursuri din ţară sau de peste hotare.

Astfel corul CANTANTI se poate mândri cu participarea la Concursul Internațional „Gavriil Musicescu”, de la Iaşi, participarea la cea de-a 18-a ediție a Festivalului „Cantus MM Musik and Kultur”, de la Salzburg (Austria), participarea la festivalul Istra Musica de la Porec, (Croaţia), precum şi la primele doua ediţii ale Festivalul Coral Internațional de Muzică Modernă şi Contemporană VOX MUNDI .

Micuţii corişti sunt îndrumaţi de către Maria Gyuriş, unul dintre cei mai apreciaţi dirijori de coruri de copii din România, Mariana Sînmărtinean (pianist corepetitor) şi Suzana Vrânceanu (coregraf), profesionişti desăvârşiţi şi pedagogi cu experienţă, care, dincolo de dragostea de muzică, de artă, ştiu să le insufle copiilor şi anumite valori incontestabile: respectul reciproc, discernământul muzical şi cultural, tenacitatea şi dorința de a duce la bun sfârşit o misiune, oricât de dificil ar fi drumul...

Emisiunea "Selfie" se difuzează la TVR 3 şi TVR Timișoara, sâmbătă,  14.04.2018, de la ora 17.30 (cu reluare duminica 15.04.2018, de la ora 12.00).

Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv.



10:00 Drumuri aproape

*Studioul teritorial Timişoara

*Călătorii care scot la lumină locuri minunate, oameni faini şi poveşti demult uitate.Călătorul devine ghid şi prezintă de o manieră relaxată atât destinaţiile cunoscute ale regiunii cât şi locuri cu istorii neauzite dar pe care merită ca telespectatorul să le bată cu pasul.

*Meserii vechi aduse in actual-Pantofarul si Palarierul!

Cameraman Iuliu Theer

Editor imagine Silviu Mandravel

Producător Diana Bogea

10:30 Descriptio Moldaviae

*Studioul teritorial Iaşi

* Rețete tradiționale bucovinene: Plăcinte ”poale'n brâu” și ”plăcinte trandafir”

Producător Raluca Aftene

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3