loader
Foto

Cântec şi Poveste – Începe noul sezon

Povestea cânepii şi a oieritului însoţesc cântecul lui Alexandru Pop, Ioan Alexandrescu şi Ionica Beschiu.

 

Felicia Stoian
Cântec și poveste

Vechile meşteşuguri şi meserii din ţinutul Ardealului şi Banatului sunt aduse la lumina de tinerele generaţii de interpreţi ai folclorului romanesc.

În ediţia de astăzi povestea firului de cânepă se împleteşte armonios cu povestea cântecului tânărului interpret din Sebiş - Alexandru Pop, iar cea a păstoritului cu cântecele ciobanilor Ionică Beschiu din Mărginimea Sibiului şi Ioan Alexandrescu din Vîrciorova, Caraş Severin.

Alaturi de ei ne bucuram sufletele ascultându-i pe Codruţa Rodean, Ionela Sterp, Bogdan Cioranu şi Mircea Cârţişorean iar din Arhiva TVR pe Lucreţia Ciobanu, Iosif Ciocloda, Ştefan Isac şi Achim Nica.

Emisiunea "Cântec și Poveste" se difuzează pe TVR 3 joi 22.09.2016 de la ora 20.00, cu reluare vineri 23.09.2016 la ora 4.30, iar pe TVR Timișoara duminică 25.09.2016 de la ora 19.00, cu reluare luni 26.09.2016 de la ora 10.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.


22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaților

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
 
Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu se difuzează marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

15 ani fără Valeria Peter Predescu

15 ani fără Valeria Peter Predescu

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie 2023, de la ora 15:00, la TVR 3, vă invităm să urmăriți o ediție cu totul specială a emisiunii "Cântec și Poveste".

 

#tvr3