loader
Foto

Cântecul de altădată din ţinutul gugulanilor

Două voci ale cântecului timişan: Viorica Ghercea şi Rodica Dima. Cântecul de altădată din ţinutul gugulanilor cu celebrul dirijor Nicolae Perescu.

 

Felicia Stoian
Cântec și poveste

La Cântec şi Poveste realizăm o adevarată incursiune în arhiva Televiziunii Române dar şi cea a studioului TVR Timişoara.

O punte de legătură prin cântecul de câmpie între Viorica Ghercea de la Chevereşul Mare, plecată în lumea fără de dor în plină ascensiune a carierei muzicale şi Rodica Dima, care în luna lui Mai – 2017 a plecat şi ea la cer.

Viorica Ghercea şi Rodica Dima au fost angajate ale orchestrei DOINA BANATULUI din Caransebeş, sub bagheta dirijorului Nicolae Perescu.

Sub genericul GUGULAN CU CAR CU MERE, vă aducem bucuria cantecului şi a jocului cărăşan cu fragmente din emisiunea realizată de Eugen Gal şi Ion Filip la Caransebes, la sfârşitul anilor `60.

Emisiunea "Cântec și Poveste" se difuzează pe TVR 3, joi, 25.05.2017, de la ora 19.00, iar pe TVR Timişoara duminică 28.05.2017 de la ora 19.00, cu reluare luni 29.05.2017 de la ora 12.00. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.

4:00 Toţi împreună (R)

*Studioul teritorial Cluj

*Emisiune în limba maghiară *Studioul teritorial Cluj

Producător Feketelaki Tibor

(Reluare)

5:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător, prezentator Miruna Moraru

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3