loader
Foto

Galerie foto

„Cap de afiș”: Arta și formele libertății

Suzana Fântânariu, artistă apreciată la nivel internaţional, Ionuţ Filimon, tânăr aflat la prima expoziție personală, şi profesorul de Arte - Ilie Bostan sunt invitaţi la „Cap de afiș”, marţi, 15 mai, de la ora 20.00, la TVR 3.

 

Cap de Afiş

Născută la Baia, județul Suceava, Suzana Fântânariu a absolvit liceul la Iași, facultatea la Cluj, a predat la Craiova, iar în prezent este profesor la Facultatea de Arte şi Design a Universității de Vest, Timișoara.

(w882) cap de afi

Periplul geografic s-a suprapus peste o căutare perpetuă a unei voci unice în creația sa. A avut expoziţii personale în România, Italia, Austria, Olanda, Ungaria. A participat la bienale şi trienale internaţionale, în zone diferite de pe glob. Lucrările sale au călătorit din Europa până în Asia sau America.

Ionuţ Filimon este masterand în anul I la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Facultatea de Arte Vizuale și Design, specializarea Sculptură. A fost remarcat de către profesorii săi încă de la primele cursuri.

(w882) cap de afi

„Fă ce vrei!” este titlul primei sale expoziţii personale, ce cuprinde lucrări de sculptură realizate în lemn şi ceramică, dar şi desene care completează conceptul artistului. Dincolo de forme, Ionuţ Filimon creează personaje, emoţie, stare. Expoziţia face parte dintr-un proiect dedicat tinerilor artişti, iniţiat de Galeria „Dana” din Iaşi.

Alături de profesorul Ilie Bostan atingem formele libertății, într-o călătorie la Secția de Sculptură a Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași.

***

Realizator - Andreea Știliuc

Imagine - Cristian Sbîngu şi Relu Tabără

Montaj - Dragoş Brehnescu

16:00 Forum economic

*Studioul teritorial Timişoara

*Dezbatem principalele subiecte economice ale momentului. Punem întrebări, căutăm răspunsuri și soluții la probleme și situații care ne interesează pe toți. Discutăm cu economiști, antreprenori , specialiști în diverse domenii care influențează economia și calitatea vieții, dar și cu autorități.

Moderator Adriana Pinti

Producător Daniela Constantin

Transmisiune directă

16:55 Teleshopping-Publicitate

 

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

 

#tvr3