loader
Foto

Cap de afiș: Charles Lloyd la festivalul de la Gărâna

Muzicianul Charles Lloyd a sărbătorit în acest an 75 de ani de viaţă cântând pe cele mai importante scene de jazz ale lumii.

 

Roxana Morun
Cap de afiș

Scena Festivalului Internaţional de Jazz de la Gărâna este una dintre cele foarte apropiate de sufletul artistului. Pe această scenă a urcat în 2013 pentru a doua oară, după ce a concertat aici în 2008 alături de Jason Moran.

Sangam este primul album live al saxofonistului Charles Lloyd, înregistrat în California, în mai 2004, alături de Zakir Hussain şi Eric Harland. Întâlnirea dintre cei trei a avut un succes deosebit și se împlinesc 9 ani de când primesc în continuare aprecierea publicului larg, la fel cum s-au bucurat şi de aplauzele spectatorilor de la Ranch-ul Muzical din Poiana Lupului de la Gărâna.

În ediția din această săptămână a emisiunii Cap de afiș îi veti vedea performând pe Charles Lloyd (saxofon, flaut, taragot, pian), Zakir Hussain (percuţie, tabla, voce) , Eric Harland (percuție, tobe, pian) într-un recital de exceptie.

Emisiunea se difuzează pe TVR Timișoara duminică 10.11 la ora 17.00 iar pe TVR3 vineri 8.11 la ora 19.00 (cu reluare sâmbătă 9.11 la ora 6.00).

 

3:00 Cântec şi poveste (R)

*Best of *Studioul teritorial Iasi

Producător Horia Gumeni

(Reluare)

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3