loader
Foto

Cap de Afiş de Mărţişor: Concert de folk la Festivalul „Ziua de mâine”

La TVR 3, miercuri, 1 martie, de la ora 20:00 şi la TVR Tîrgu-Mureş , joi, 2 martie, de la ora 19:00, Petronela Moraru vă invită, de Mărţişor, la o seară de folk.

 

Cap de Afiş

Editia este disponibila online pe TVR+.

Florin Săsărman şi Mircea Vintilă în concert la Festivalul Naţional de muzică folk „Ziua de mâine”, ediţia a XII-a, Alba Iulia – surpriza muzicală a Mărţişorului, de la Tg. Mureş.

Folk-ul românesc răsună de 12 ani încoace în fiecare toamnă la Alba Iulia datorită cantautorului Vali Şerban care a iniţiat, a coordonat şi a prezentat în fiecare an Festivalul Naţional de muzică folk „Ziua de mâine”.

Şi ultima ediţie a fost încununată de succes, având în recital nume marcante ale folk-ului românesc.

După ce i-aţi putut vedea pe Vasile Şeicaru şi Mircea Baniciu, urmează Florin Săsărman, acompaniat de Alexandru Filip şi Mircea Vintilă.

(w882) Sasarman F

Florin Săsărman s-a născut la 24 decembrie 1961 la Beclean, judeţul Bistriţa-Năsăud. Este un cantautor român de muzică folk, cu puternice influenţe etno.

Îmbină în cântecele sale muzicalitatea specifică doinelor şi colindelor din Ardeal cu profunzimea poeţilor interbelici, fiind un cântăreţ al versului de dragoste sau al celui religios.

(w882) Sasarman v

Mircea Vintilă s-a născut la 23 martie 1949 în Bucureşti. Cunoscut şi sub numele de Ciocu, Mircea Vintilă este un muzician, cântăreţ şi compozitor român de muzică folk. Mircea Vintilă face parte din prima generaţie de artişti folk din România, cea a anilor '70. El este cunoscut atât pentru activitatea sa solo sau cu formaţia de acompaniament Brambura, cât şi ca membru al supergrupului Pasărea Colibri.

(w882) Vintila fe

A compus cântece pe versuri de Adrian Păunescu, George Coşbuc, Tudor Arghezi, Florian Pittiş, Gheorghe Azap şi alţii. Este recunoscut pentru faptul că o parte dintre cântecele sale recreează atmosfera şi farmecul Bucureştiului de odinioară.

Realizator: Petronela Moraru

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în livestreaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

14:00 Tableta de sănătate

*Studioul teritorial Iaşi

* Medici de diferite specialități vin în studioul TVR Iași cu cele mai bune indicații și recomandări, temele alese fiind întotdeauna de actualitate. În plus, în această emisiune promovăm reușitele medicale din zona Moldovei, un stil de viață echilibrat și importanța prevenției.

Importanța examinărilor imagistice

Producător Claudia Dănăilă

15:00 Cântec şi poveste

*Studioul teritorial Cluj

*Este o poveste a lumii satului transilvănean exprimată în gânduri şi poveşti ale celor mai importante nume ale folclorului din zonă. Cântecul şi povestea se împletesc într-un autentic stil tradiţional.

*„Horile de altădată”, un spectacol organizat, în prag de primăvară, de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, în parteneriat cu TVR Cluj și Radio România Cluj! Acest eveniment aduce în lumină tradițiile autentice și omagiază o cunoscută interpretă de muzică populară, Maria Marcu. Totodată, marchează 70 de ani de la primul semnal în eter al postului teritorial Radio România Cluj.

Veți avea ocazia să vă bucurați de cântăreți clujeni de renume, precum: Amalia Codorean Chindriș, Mariana Morcan, Maria Golban Șomlea, Lucia Potra, Ana Georgeta Balla și Narcisa Balla, Claudiu Ciotleuș și Melisa Cuc, acompaniați de Orchestra profesionistă „Cununa Transilvană” sub conducerea muzicală a lui Tudor Căucean.

De asemenea, Grupul tradițional „Zegrenii din Ceaba” va aduce pe scenă momente deosebite, de jocuri populare din zona Clujului! (partea II)

Prezentator Alin Pop

Producător Luminita Purdea-Cotutiu

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3