loader
Foto

Galerie foto

„Cap de afiş” ne propune o nouă seară de muzică clasică

Proiectul „Seri de jazz şi muzică clasică la Radio Tîrgu Mureş” continuă şi la TVR 3 prin intermediul emisiunii „Cap de afiş”. Miercuri, de la ora 18:00, aţi avut parte de un recital de chitară clasică şi de un recital de violoncel.

 

Cap de Afiş

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Urmărim un duo de chitară clasică, cu tinerii tîrgumureşeni Tudor Gliga şi Orosz David, care vor interpreta Lo que vendra de Astor Piazolla şi Tango milonga y final de Maximo Diego Pujol.

În partea a doua a recitalului vor răsuna acorduri de violoncel - cel mai apropiat instrument de vocea umană. Solistă este Kecskes Aved Csilla, acompaniată la pian de mama sa, Aved Eva.

În program: Hindemith - Sonata solo op.25. nr. 3, Brahms - Sechs Lieder fur violoncello und Klavier, Debussy - Sonata pt. violoncel şi pian în re minor, Villalobos - Cântecul lebedei negre.

***

Proiectul Seri de jazz şi muzică clasică la RTM se află la a cincea ediţie. Sala de concerte de la Radio Tîrgu Mureş găzduieşte în fiecare lună câte un recital susţinut de cei mai reprezentativi artişti ai momentului. Intrarea este liberă, iar TVR Tîrgu Mureş susţine proiectul printr-un parteneriat media.

Cap de afiş

TVR 3: miercuri, 24 februarie, ora 18:00

TVR Tîrgu-Mureş: joi, 25 februarie, ora 18:45

2:00 La sfatul popular (R)

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraş... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

(Reluare)

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3