loader
Foto

"Caravana TVR 3" ajunge în Valea Almăjului

Ce spun almăjenii despre ei? Că Ţara Almăjului e cea mai frumoasă, iar Nera e apa cea mai bună. Că ei sunt repezi ca ea.  

 

Prin sate almăjenii au ieşit la porţi să spună că norocul lor e în munţii care i-au ţinut departe de lumea modernă.

Dar aceeaşi munţi îi despart de copiii lor, care se duc la şcoli în oraşe precum Oraviţa sau Timişoara. Au fost ani în care plecau dintr-un sat almăjan cel puţin 20 de tineri la facultate.

Prinşi de vraja oraşului nu s-au mai întors în satele precum Rudăria, Lăpuşnicul Mare, Gârbovăţ, Bozovici, Dalboşeţ. Dar de sărbători şi ori de câte ori le permite timpul trec munţii înapoi spre Ţara Almăjului, de dragul locurilor natale.

Puţine sunt comunităţile care se adună precum ei: de 20 de ani almăjenii plecaţi la oraş se întâlnesc în Timişoara la Balul Almăjenilor.

Duminică 6 aprilie de la ora 17.00 pe TVR Timişoara şi TVR 3 ai o întâlnire cu almăjenii plecaţi la Timişoara dar şi cu cei rămaşi în Ţara Almăjului.

 

Imagine teren: Marius Danci. Imagine: Florin Moldovan, Olimpiu Vuia, Iuliu Theer. Montajul: Constantin Buță. Realizator: Dite Dinesz.

 

 

 

7:00 Telematinal

(I) (simultan TVR Moldova)

Moderatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminița Popa

Transmisiune directă

7:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

* Dan Berinde

Producator Ovidiu Mihaiuc

 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvr3