loader
Foto

Ce putem urmări în primele trei ediţii ale săptămânii la CULT@rt

Cu Marius Constantinescu - luni 19, marţi 20 şi miercuri 21 noiembrie, de la ora 22.00, la TVR 3

 

Luni, 19 noiembrie, începem o nouă săptămână, la CULT@rt, cu România 100, seria de portrete ale marilor figuri şi momente definitorii pentru ultima sută de ani – aşa că Marius Constantinescu vă propune o discuţie despre cel mai cunoscut şi mai iubit ansamblu coral al ţării, Corul Naţional de Cameră Madrigal Marin Constantin – avându-l invitat în studio pe managerul Emil Pantelimon.

Cea de-a doua invitată a acestei ediţii este scriitoarea libaneză Barakat Hoda pentru o discuţie în jurul celui mai recent titlu pe care îl semnează – volumul Împărăţia pământului.

Hoda Barakat este Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor în Franţa, laureată a Medaliei pentru Literatură Naghib Mahfouz – iar cartea sa Împărăţia pământului, tradusă şi publicată în Romania de Editura Trei, a fost nominalizată la International Man Booker Prize în 2015.

Alte subiecte pregătite pentru prima ediţie a săptămânii vă aduc informaţii de ultimă oră despre: formaţia de rock alternativ ZdoB şi ZduB care la Cluj Naopca a fost acompaniată de o orchestră simfonică, despre ce înseamnă romanistica – disciplină despre care ne va vorbi Michael Metzeltin - unui dintre cei mai străluciţi romanişti şi despre spectacolul Hoţul de mărgăritare – care a deschis stagiunea de toamnă a Teatrului stela Popescu.

Tot luni, vom discuta cu jurnalistul Marian Voicu despre cum percepe el fenomenul ştirilor false, în cartea Matrioshka mincinoşilor şi vom desecoperi de ce Irina Teodorescu declară că aparţine culturii franceze când este în Romania dar aparţine culturii române când este în Franţa.

Marţi, 20 noiembrie, prima invitată în studioul emisiunii CULT@rt este scriitoarea Gabriela Adameşteanu, autoarea celui din urmă interviu cu una dintre cele mai fascinante personalităţi ale culturii, dar şi ale exilului românesc: scriitorul Ioan Petru Culianu - istoric al religiilor şi profesor universitar.

Cel de-al doilea invitat de marţi al lui Marius Constantinescu este regizorul de teatru Radu Afrim, unul dintre cei mai nonconformişti şi originali regizori de teatru români – care ne va prezenta producţia pe care o pregăteşte pentru Teatrul Naţional Bucureşti – spectacolul Pădeura Spânzuraţilor.

Alături de invitaţii din platou, reportajele ediţiei ne vor aduce marţi informaţii despre scriitorul elveţian de origine română Cătălin Dorian Florescu, despre activitatea unu mare senoir al muzicii – dirijorul Ovidiu Bălan şi despre nuvela Omul din Castranova, semnată de criticul literar Eugen Negrici  - inspirată dintr-o poveste reală.

Miercuri, 21 noiembrie, în studioul la CULT@rt vine Monica Stroe, lector în antropologie, departamentul Sociologie din cadrul SNSPA care ne va reaminti – la România 100 - cum trăiau românii în comunism. Cel de-al doilea invitat al ediţiei este pictorul Florin Şuţu care ne va prezenta expoziţia sa deschisă, până în 29 noiembrie, la Academia de Studii Economice din Bucureşti.

Tot miercuri, Oana Lazăr de la TVR Iaşi ne va reaminti despre înfiinţarea, acum 100 de ani, a Societăţii Simfonice ce poartă numele întemeietorului său: George Enescu – iar Anca Ţoghe de la TVR Craiova ne va călăuzi paşii în comuna Leordeni, la conacul devenit Casa Memorială  Dinu Lipatti – pentru a descoperi o parte a universului celebrului pianist.

9:00 Ziua buna de la Iasi

*Studioul teritorial Iaşi(simultan TVR Iasi)

*Unim romanii peste Prut

Moderatori Raluca Aftene & Laura Lucescu

Producător Gabriela Baiardi

Transmisiune directă

9:55 Teleshopping-Publicitate

 
Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvr3