loader
Foto

Centrul de Cultură “George Apostu” din Bacău - 30 de ani de la înființare

În perioada 13 - 20 noiembrie, Centrul Cultural “George Apostu” va difuza, pe facebook, spectacole de teatru, de oper ă și balet, concerte sau lansări de carte, toate reunite sub genericul " Artă, Cultură, Tradiție – Călătorii spre eternitate”.

 

Restricțiile impuse de pandemia de Covid-19 au determinat organizarea online a tuturor activităților acoperind toate gusturile iubitorilor de artă.

Astfel, pe 13 noiembrie, în cadrul Întâlnirii de la ora 18.00 pentru a marca Ziua Dramaturgiei Românești, va fi prezentată prima parte a spectacolului „America de-Acasă”, producție a Centrului de Cultură „George Apostu”. Cele trei părți rămase vor fi difuzate în cadrul aceleiași întâlniri în următoarele trei zile, respectiv pe 14, 15 și 16 noiembrie.

Ziua de 17 noiembrie este dedicată celui care a fost compozitorul și dirijorul Liviu Dănceanu. In memoriam a fost programat spectacolul „AVE”, op. 126-132, balet-operă în șapte turniruri pentru dansatori, actori și ansamblu instrumental, o altă producție a Centrului de Cultură „George Apostu”. Spectacolul este prezentat cu ocazia împlinirii a 35 de ani de la primul concert susținut de Ansamblul Archaeus pe 17 noiembrie 1985.

Programul zilei de 18 noiembrie cuprinde vernisarea expoziției “Meditație ce cuprinde lucrări de desen, ceramică și sculptură din colecțiile Adrian Năstase, Valentin Macovescu și Eduard Mircea Uzunov (cu susținerea Asociației Culturale pentru Sprijinirea Artelor Frumoase - ASAF), Radu Călin Georgescu și Centrul de Cultură „George Apostu”. Expoziția va fi prezentată de prof. univ. dr. Petru Bejan. Vor urma apoi lansarea albumului de artă „Reîntâlnire” semnat de Nicolae Fleissig (Franța), lansarea albumului de artă „Albastru” (rezultat în urma Rezidenței Internaționale de Sculptură), dar și prezentarea noului număr al revistei „Vitraliu” (nr. 52-53 din octombrie 2020)

19 noiembrie este o zi dedicată cărții, organizatorii programând „Despre plăcere ˗ despre celălalt”, un spectacol imaginat și realizat de Gheorghe Geo Popa la care participă, alaturi de acesta, Gheorghe Iorga, Cvintetul „Consonanțe” și soprana Gabriela Iștoc. Vor fi prezentate volumele “Despre ce vorbește Lucrețiu când vorbește despre plăcere și “Celălalt Valéry, ambele semnate de Gheorghe Iorga şi apărute la Editura Limes din Cluj.

Vineri, pe 20 noiembrie, va avea loc Ceremonia de Acordare a Diplomei Aniversare - 30 de ani de la înființarea Centrului de Cultură „George Apostu” tuturor partenerilor care au sprijinit eforturile organizatorilor de promovare a valorilor culturale și identitare românești. Evenimentul se va încheia cu un concert de gală aniversar susținut de Corala „Armonia” din Constanța, sub bagheta dirijorului arhid. lect. univ. dr. Ion Iulian Dumitru.

Toate evenimentele vor avea loc live începând de la ora 18.00 pe pagina de facebook a Centrului, unde sunt așteptați toți iubitorii artei în perioada 13-20 noiembrie.

***

Un articol Irninis Miricioiu

20:00 La sfatul popular

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

Transmisiune directă

21:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvr3