loader
Foto

Colindă de Crăciun, la „Popasuri folclorice”

Duminică, 25 decembrie, de la ora 16.30, la TVR 3 şi online pe TVR+, a fost transmisă o ediţie specială a emisiunii - de Sărbătoarea Sfântă a Naşterii Domnului.

 

Adriana Deaconu
Miruna Ionescu
Popasuri folclorice

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Lumină la fereastră, brazi împodobiți, miros de cozonac, sclipiri de sărbătoare şi… undeva din depărtare se aud colindătorii.

Călăuziţi de luminile cerului, ce strălucesc mai puternic ca niciodată, purtând în suflet bucuria ce a învăluit întreaga creștinătate Că astăzi s-a născut/Cel făr'de-nceput/ Cum au spus proorocii, colindătorii înaintează cu pas apăsat, în clinchete de zurgălăi, cu crenguţe de brad în mână, făcând întreaga natura să răsune de colinda lor, ce nu pare a fi de aici, de pe pământ, ci de dincolo de orizonturi omeneşti.

(w882) popasuri f

Despre taina lumii şi despre lumina stelei de la răsărit, despre bunătatea unui bătrân Crăciun, despre noi, oamenii și despre bucuria de a primi în casele noastre colinda sfântă a Crăciunului, ne amintesc colindători veniţi din mai multe zone ale țării cu urări de bine, sănătate şi belşug.

(w882) popasuri f

Maria Tănase Marin, producător tv

Pentru mine și pentru echipa mea fiecare Crăciun are strălucirea lui și începe de la primele filmari. Muncim enorm pentru a aduce în casele românilor adevăratul spirit al acestei sărbători, care în primul rând este al sufletului și apoi al trupului.

Crăciunul nu înseamnă numai cadouri, mese îmbelșugate, petreceri până în zori, înseamnă şi o primenire a sufletului. Dumnezeu ne dă încă o dată șansa să iertăm, să credem în puterea binelui și să ne dorim ca pe zi ce trece să ne înfruntăm propriile gânduri şi să fim mai buni. Să credem în Naşterea cea Sfântă, căci ea este viață şi speranță.

Din partea mea şi a echipei vă dorim sărbători cu bine şi Crăciun binecuvântat alături de cei dragi!

Cruce-n casă, cruce-n masă

Rămâi gazdă sănătoasă

C-ai primit urarea noastră!

(w882) popasuri f

***

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android!


17:00 Telejurnal regional

* Studioul teritorial Timișoara

* Producator Marius Graţian Barbos

Transmisiune directă

17:30 Lumea de aproape

*Studioul teritorial Tg.Mureş

*Emisiune tip talk-show, care își propune să aducă în prim-plan realitatea zonală.

Proiecte 2024

Producător Lacrima Balint

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3