loader
Foto

Galerie foto

COMETELE și ADRIAN IVANIȚCHI, duminică la TVR3

Duminică, 15 mai, la TVR 3, o emisiune Remix-ată între COMETELE și ADRIAN IVANIȚCHI, de la beat la folk. De la ora 22.00!

 

Remix

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Remember COMETELE electrice. În 28 august 2007, emisiunea “Remix” a intermediat o (re)întâlnire istorică, chiar în blocul-turn, la etajul XI. Se revedeau după decenii de pauză trei prieteni buni, membri ai formației COMETELE. Unul dintre pionierii muzicii beat în România, care a premers fenomenul rock, grupul a fost și primul căruia casa de discuri Electrecord i-a editat la sfârșitul anilor ’60 un disc cu patru melodii, preluări din repertoriul internațional.

Celor trei muşchetari Cornel Guriță (solist vocal, restabilit în România după o lungă perioadă suedeză), Valeriu “Shony” Popescu (chitară, cu domiciliul la San Diego, dar cu o firmă IT în București) și Daniel “Zoby” Radu (bas, stabilit la Geneva) li s-a adăugat (virtual, din arhivele emisiunii) Dorel Vintilă Zaharia (baterie, acum locuind la Stockholm). Un dialog emoționant, ilustrat cu imagini de arhivă din Bucureștiul (și de pe litoralul) anilor ’60.

(w882) Adrian Iva

ADRIAN “PUIU” IVANIȚCHI - lungul drum al... fișei personale. Portret al decanului de vârstă al folkiștilor români, filmat acasă la Sighișoara, cu ocazia unuia dintre festivalurile medievale. Dar nu numai muzica acustică este apanajul carierei sale, începuturile lui fiind influențate de... muzica celeilalte rubrici. Așadar, o primă etapă trăită la mijlocul anilor ’60, cu trupe beat precum CORAL, SIDERAL ori SFINX.

(w882) Adrian Iva

Cantautorul a devenit cu adevărat cunoscut celor mai mulți melomani români după perioada studenției bucureștene, din deceniul următor, atunci când a urcat pe marea scenă a Cenaclului “Flacăra”. Secvențele din arhivele TVR îl înfățișează în anii 1975 (cântând inclusiv o poezie a vechiului său prieten Dorin Liviu Zaharia), 2001 (Festivalul “Om Bun”), 2002 (Gala “Evergreen Folk”) ș.a.

Realizator Doru Ionescu

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

6:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

Transmisiune directă

6:55 Imnul României

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3