loader
Foto

Concert de operă sacră şi recital de orgă

Miercuri, 26 decembrie, de la ora 16.00, respectiv 17.00, urmăriţi la TVR 3 un program de suflet cu artişti de talie internaţională

 

Opera sacră încălzeşte şi purifică suflete. În a doua zi de Crăciun, TVR3 vă invită la un concert de operă din cadrul Festivalului Internațional Virginia Zeani și la un recital de excepție cu organistul de talie internațională Ràkàsz Gergely.

Concertul de operă sacră a încheiat liturghia de seară a Bisericii Romano-Catolice Sfântul Ioan Botezătorul din Tîrgu Mureş. Evenimentul a fost un prilej pentru enoriaşi să-şi continue rugăciunile, iar pentru publicul venit special la concert să pătrundă în atmosfera monumentală pe care o creează muzica sacră. Ariile de operă sacră au fost interpretate de trei invitaţi speciali ai Festivalului Virginia Zeani, ediţia a doua: soprana Zemlényi Eszter din Ungaria, basul Slavis Besedin din Rusia şi tenorul Ştefan von Korch din România. Cei trei solişti de operă au fost acompaniaţi de Formaţia Classis din Cluj.

Proiectul Lords of the Organ aduce în prim plan cei mai mari compozitori și autori pentru acest instrument muzical. Sunt denumiți Lorzi de Orgă acei compozitori care în enciclopedia muzicală sunt însemnați cu litere roșii. Recitalul de orga oferă o incursiune printre clasici consacrați, piese noi și audiții deosebite interpretate la orgă într/un recital de neegalat.
Rákász Gergely a debutat la 15 ani atunci când a oferit primul concert de orgă. Până în anul 2005 a studiat și concertat în Statele Unite ale Americii și a oferit peste 1500 concerte în mari orașe de pe trei continente. Interpretarea sa originală conferă o tinerețe debordantă muzicii clasice. Prin concertele sale deosebite a implementat o nouă viziune în care cu ajutorul artelor vizuale, a dansului și teatrului a apropiat mii de persoane către muzica clasică și orgă. A oferit concerte Reginei Danemarcei, Primului Ministru al Ungariei dar și trupei WHO, de asemenea are nenumărate acte caritabile. Au apărut opt albume ale artistului, este Ambasadorul Cultural al Municipiului Győr, orașul său natal, este Cavaler al Ordinului Templier.

11:00 Toţi împreună

* Studioul teritorial Timişoara/Craiova

*Magazin interetnic în limbile minorităţilor *Alte minorităţi

Producător Miodrag Obradov

12:50 Teleshopping-Publicitate

 
Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvr3