loader
Foto

Concert PLATONIC BAND, trupă girată de Nicu Patoi și Berti Barbera

Sâmbătă seara, un concert PLATONIC BAND, o trupa parțial ... Teverist ă, girată de Nicu Patoi și Berti Barbera! Pe 24 iunie, de la ora 19.00, la TVR 3 şi pe TVR+!

 

Remix

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

L-am cunoscut pe Nicu pe scena Teatrului de Vară din Costinești, în vara lui 1990. Cântam – ca și el – în deschidere la Iris!

Pentru mine avea să fie ultimul concert cu trupa mea, pentru el – o bună promovare alături de grupul gălățean Voievod. Ca ziarist aveam să-l reîntâlnesc în 1995, câștigând un meritat premiu la un important concurs național de rock, la Râmnicu Vâlcea.

(w882) nicu tanar

Trecuse de la heavy metal la un rock soft instrumental, cu influențe Joe Satriani, susținut de buni instrumentiști din Galați; caseta demo primită atunci s-a transformat în primul album discografic - „Saved by the Holy Love”.

Marea provocare pentru grupul reinventat la București s-a dovedit emisiunea „Taverna” (TVR1), cel mai important program muzical al Televiziunii Române ani de zile.

(w882) taverna

Săptămânal, superinstrumentiștii polarizați de prezentatorii Berti Barbera (solist vocal, percuționist) și basistul Mugurel Vrabete (Holograf) au făcut cunoscute melomanilor români sute de standarde pop-rock, blues și până la jazz, acompaniind vedete ale acestor genuri din toate epocile.

Patoi este în epocă și chitaristul principal din trupa lui Ștefan Bănică jr, dar - mai important pentru ceea ce veți vedea sâmbătă seara – cântă în duo cu Barbera, atât piese originale cât și preluări.

De loc din Suceava, Berti apăruse în București în 1990, student la Facultatea de Actorie.

(w882) barbera

Solist al trupei Voltaj 88, avea să colaboreze cu numeroși alți instrumetiști și soliști pop-rock, jazz și blues, culminând cu epoca „Taverna” (până în 2008), incluzând concerte și festivaluri importante, nu în ultimul rând cu BigBandul Radio ori Blues Convention. Discurile pe care apare invitat sunt numeroase și variate stilistic, înfățișând un solist versatil.

(w882) andries be

„Confident Stories”, „Sighișoara Blues Festival” (2005), „Live in Sighișoara” și „String a Song” (2008) reprezintă discurile apărute între timp, care consacră diverse variante de componență și repertoriu, savurate de fanii genurilor abordate.

(w882) platonic

Componența Platonic Band din partea a doua a concertului filmat de echipa „Remix” îi numără pe basistul Adrian Ciuplea și bateristul Răzvan „Lapi” Lupu.

(w882) arcub

***

Foto: Arhive personale

Realizator Doru Ionescu

***

(w882) platonic

Emisiunea poate fi urmărită şi în livestreaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

18:00 Se întâmplă acum

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

Transmisiune directă

19:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu se difuzează marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

15 ani fără Valeria Peter Predescu

15 ani fără Valeria Peter Predescu

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie 2023, de la ora 15:00, la TVR 3, vă invităm să urmăriți o ediție cu totul specială a emisiunii "Cântec și Poveste".

 

#tvr3