loader
Foto

Concursul Enescu și Concertele Festivalului

Termenul de înscriere la Concursul Internațional George Enescu a fost prelungit pentru toate cele patru secțiuni, până la data de 29 mai 2020.

 

Revenim către dumneavoastră cu vești proaspete primite de la organizatorii Festivalului și Concursului Internațional George Enescu.

Prima veste se constituie într-un anunț extrem de important, care îi vizează pe toți cei ce își doresc să se înscrie la cea mai importantă competiție din estul Europei.

Date fiind solicitările primite de la potențialii candidați și prelungirea stării de urgență, termenul de înscriere la Concursul Internațional George Enescu a fost prelungit pentru toate cele patru secțiuni, până la data de 29 mai 2020.

Condițiile de participare rămân neschimbate, iar procedura de înregistrare se derulează online pe festivalenescu.ro.

Organizatorii Concursului Enescu au decis prelungirea termenului de înscriere pentru a veni în ajutorul tinerilor muzicieni care doresc să intre în competiție, oferindu-le astfel timpul necesar pregătirii materialelor necesare pentru preselecție. O serie de tineri muzicieni au arătat, în dialogul cu organizatorii Concursului, faptul că au întâmpinat dificultăți în încercarea de a înregistra materialul muzical care trebuie depus, din cauza regulilor de distanțare socială din țările lor.

Ediția din această toamnă a Concursului Enescu este în continuare în curs de pregătire. Organizatorii Competiției au încredere în efectele măsurilor implementate pe plan național și internațional pentru gestionarea COVID-19.

Tinerii muzicieni sunt încurajați să se înregistreze în Concurs până pe 29 mai și sunt asigurați că, în caz de forță majoră, taxa de participare va fi returnată integral tuturor celor înscriși (inclusiv celor care nu au trecut de etapa de preselecție).

„În contextul situației de urgență cauzate la nivel global de pandemia COVID-19, majoritatea școlilor de muzică sunt încă închise și mare parte din populația lumii stă acasă, respectând restricțiile impuse de autorități. Prin urmare, cei mai mulți dintre studenți nu au posibilitatea tehnică de realizare a materialelor necesare aplicației (în mod special a înregistrărilor pentru etapa de preselecție). În aceste condiții, dorim să ajutăm în procesul de înscriere al candidaților noștri. Am decis ca data finală pentru înscrieri să fie 29 mai 2020, sperând că până atunci situația va fi mai echilibrată, atât în România, cât și pe plan internațional. Ne dorim foarte mult ca aceste măsuri să fie de ajutor și îi încurajăm pe tinerii artiști să nu renunțe, ci să profite de această oportunitate deosebită oferită de Concursul Enescu, a declarat presei Mihai Constantinescu, directorul executiv al ARTEXIM.

Toți potențialii concurenți sunt încurajați să participe, pentru că Concursul Internațional George Enescu funcționează în primul rând ca o platformă internațională de lansare pentru viitorii muzicieni de marcă ai lumii.

Reamintim data limită de înscriere: 29 mai, cu mențiunea că detaliile suplimentare pot fi găsite pe site-ul festivalului.

A doua veste este legată de noile difuzări online ale seriei de concerte din cadrul ediției 2019 a Festivalului Internațional George Enescu.

Datorită Festivalului Enescu - începând cu data de 18 martie - casele noastre s-au transformat în săli de concerte.

Programele de excepție au fost și sunt în continuare oferite gratuit - întregii lumi - online.

Un concert rămâne online timp de patru zile, iar proiectul se anunță pe o perioadă nedeterminată, ceea ce ne bucură nespus pe toți cei care iubim muzica clasică.

***

Iată și programul pentru perioada următoare:

16 - 18 aprilie

  • Orchestra Filarmonică din St. Petersburg, sub bagheta dirijorului român Christian Badea, alături de Corul Academic al Radiofuziunii Române, dirijat de Ciprian Țuțu. Solistul concertului este violonistul Vadim Repin.

În program: Poemul simfonic Isis de George Enescu (finalizat postum de Pascal Bentoiu, după schițele autorului), Concertul nr. 1 în la minor pentru vioară și orchestră de Dmitri Șostakovici și Simfonia a IX-a în mi minor, Din lumea nouă, de Antonin Dvořák.

19 - 22 aprilie

  • Recitalul violonistei Midori și al pianistului Jean-Yves Thibaudet

În program: Sonata pentru vioară și pian în la minor de Robert Schumann, Sonata nr. 1 pentru vioară și pian în la major de Gabriel Fauré, Sonata pentru vioară și pian în sol minor de Claude Debussy;și Sonata a III-a în la minor pentru pian și vioară, „în caracter popular românesc” de George Enescu.

Bucurați-vă așadar de muzică și de cei mai aplaudați muzicieni ai lumii care o interpretază.

 

 

 

4:00 Toţi împreună (R)

* Emisiune în limba maghiară*Studioul teritorialTg.Mureş

Reportaje din actualitatea socială şi culturală regională

Producător Anna Kos

*Emisiune în limba maghiară *Studioul teritorial Timişoara

Producător Peter Keresztes

(Reluare)

5:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător, prezentator Miruna Moraru

 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvr3