loader
Foto

Galerie foto

Cu tigaia-n spate la...pălincie

Radu Puşcaş şi Dan Păvăloiu descoperă pentru noi nebănuite şi pitoreşti locuri din judeţul Sălaj, de la Trăznea prin Vârşolţ şi până la Cizer. Surpriza emisiunii o va constitui, se putea altfel, o inedită reţetă de hiribe şi hiriboance!

 

Dan Păvăloiu
România în bucate

Primul popas are loc la pălincia lui Ambrus din Trăznea. Momentul nu este unul întâmplător. În toată Transilvania este perioada când cazanele pălinciilor duduie din plin.

Şi pentru a nu face discriminări, echipa TVR Cluj a dat o fugă şi pe dealul Vârşolţului, în satul vinului. Nu este însă un sat obişnuit. Aici locuitorii au construit uliţe cu case şi pivniţe pentru licoarea preţioasă, construcţii locuite de-a lungul anului doar când este de lucru la vie.

Călătoria cu tigaia-n spate se încheie la Cizer, un alt loc de basm din judeţul Sălaj, unde o vom cunoaşte pe tanti Florica lui Ionaş şi reţeta ei de ciorbă cu hiribe şi hiriboance (pentru orăşeni...ciorbă de cartofi cu ciuperci). Şi tot tanti Florica ne va arăta cum se vopseşte lâna cu pigmenţi naturali extraşi din frunză de nuc.

Emisiunea poate fi urmărită în 2 noiembrie pe TVR 3 de la ora 16.00 şi pe TVR Cluj de la ora 19.30.

19:30 Locuri, oameni si comori

*Best of

Producator Emilia Nicolaescu

19:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3