loader
Foto

CULT@rt: Teatrul în prim-plan

Marţi, 20 martie, de la ora 22.00, la TVR 3, noutăţile rampei din întreaga ţară fac agenda CULT@rt.

 

MARIUS CONSTANTINESCU
Cult@rt

În ediţia din 20 martie a magazinului de actualitate culturală CULT@rt, teatrul este în prim-plan. Invitata ediţiei: Aura Corbeanu, vicepreşedinte executiv UNITER. Temele aduse în discuţie: pregătirile pentru Gala UNITER (7 mai, Alba-Iulia) şi Campania „Artiştii pentru Artişti”.

La Sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat a avut loc premiera primului spectacol din programul dedicat tinerilor regizori de film: „Ilegitim”, pus în scenă de Adrian Sitaru, cu ajutorul realităţii virtuale. (Un reportaj de Vasile Hotea Fernezan, de la TVR Cluj).

(w882) ilegitim c

Credit foto: huntheater.ro

Portretul dramaturgului Nicoleta Esinencu este schiţat de Andreea Stiliuc, de la TVR Iaşi. Textele artistei de la Chişinău au fost puse în scenă în Japonia, Statele Unite ale Americii, Franţa, Germania, Rusia, Republica Moldova şi România.

Expoziţia „Monumental” ţine capul de afiş al Muzeului de Artă din Timişoara în această perioadă şi îi este dedicată lui Ştefan Szonyi. Tania Tunas, de la TVR Timişoara, a stat de vorbă cu fiica artistului, Anca Szonyi, care trăieşte de mulţi ani la Paris, dar care s-a îngrijit personal de expoziţia retrospectivă.

***

Emisiunea poate fi urmărită la ora difuzării online pe TVR+.

4:00 Toţi împreună (R)

* Studioul teritorial Timişoara/Craiova

*Magazin interetnic în limbile minorităţilor *Alte minorităţi

Producător Miodrag Obradov

(Reluare)

5:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător, prezentator Miruna Moraru

 

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

 

#tvr3