loader
Foto

Cum îşi adaptează TVR grilele de programe în perioada epidemiei de coronavirus

Ştiri şi informaţii de ultimă oră, la TVR 1. Programe pentru copii şi tineri, la TVR 2. TeleȘcoală în limba minorităților, cultură şi educaţie pentru toţi, la TVR 3.

 

TVR 1 – prima sursă de informare

La TVR 1, telespectatorii află primii, din surse oficiale, ultimele noutăţi şi informaţii verificate. Promovând un jurnalism responsabil, reporterii şi realizatorii TVR aduc telespectatorilor, de-a lungul întregii zile, ştiri şi materiale jurnalistice actualizate, despre evoluţia epidemiei coronavirus atât la noi în ţară, cât şi în străinătate şi prezintă informaţii de interes pentru toate categoriile de public.

Românii din întreaga ţară, dar şi din diaspora găsesc informaţii verificate, din surse oficiale, în ediţiile zilnice de Telejurnal de la TVR.

La TVR 1, telespectatorii au 8 ediţii Telejurnal, programate de-a lungul întregii zile, inclusiv pe spaţiile consacrate ale altor emisiuni (cum ar fi Matinalul sau Ca'n viaţă).

În această perioadă, cele mai noi şi importante ştiri pentru români sunt transmise la TVR 1, de luni până vineri, în Telejurnalele de la orele 7.00, 8.00, 9.00, 10.00, 12.00, 19.00, 20.00 şi 23.00. Sâmbăta şi duminica, Telejurnalul este transmis de TVR 1 la 14.00, 19.00 şi 20.00.

Pe lângă jurnalele de ştiri, la TVR 1 sunt difuzate ediţii speciale zilnice (ora 13.00 – când se comunică datele oficale referitoare la evoluţia îmbolnăvirilor) şi/sau ori de câte ori autorităţile au de făcut anunţuri importante pentru români.

România9, emisiune gazduita de Ionut Cristache si difuzată de TVR 1 în direct de luni până joi, ora 21.00, completează cu dezbateri în profunzime ştirile momentului, analizand impactul social si economic al pandemiei incadrul unor serii de interviuri live cu oficialitatile si specialisti din domeniul sanatatii.

Informaţii de ultimă oră şi cele mai importante ştiri, dar şi anunţurile oficiale de ultim moment ale autorităţilor de la noi din ţară pot fi accesate pe stiri.tvr.ro, portalul de ştiri al Televiziunii Române.

TVR 2 – programe pentru copii şi tineri

Aşa cum ne-am obişnuit, la TVR 2 este „TeleȘcoala”, cu lecţii televizate pentru elevii aflaţi în pragul susţinerii examenelor de Evaluare şi Bacalaureat.

Clopoţelul sună, de luni până vineri, de la ora 9:00 pentru clasele a VIII-a şi de la ora 15:00 pentru elevii claselor a XII-a.

Primăvara poate fi plină de aventură chiar şi în casă, alături de personajele unor seriale celebre ca „Cireşarii” sau „Fram” alaturi de care telespectatorii sunt invitati de luni până vineri, de la ora 8:00

Peripeţiile legendare ale căpitanului Anton Lupan pe velierul „Speranţa” şi ale prietenului său francez Pierre Vaillant pot fi urmărite de, luni până vineri, de la ora 17.40 în serialul „Toate pânzele sus” , o productie Televiziunii Române, din distribuţia caruia fac parte nume mari ale cinematografiei româneşti: Ion Besoiu, Ilarion Ciobanu, Sebastian Papaiani, Jean Constantin, Ion Dichiseanu, Gheorghe Visu.

Din 30 martie, de luni până joi, de la ora 22:00. Virgil Ianţu readuce în faţa pasionaţiilor concursurilor de cultură generală unul dintre cele mai emoţionante momente la „Câştigă România!”. Cel de-al patrulea sezon, a prilejuit întâlnirea cu Magdalena Iurescu, o nevăzătoare în vârstă de 27 de ani, care a devenit prima femeie şi cea mai tânără concurentă care a câştigat marele premiu al concursului de cultură generală de la TVR 2.

În fiecare duminică, de la ora 15:00, la „Drag de România mea! ne întâlnim cu Paul Surugiu Fuego în cele mai frumoase Gale, în care ne-au fost aproape personalitățile remarcabile, spectacolul şi muzica bună.

TVR 3 – cultură şi educaţie pentru toţi

La TVR 3, elevii au de luni până vineri TeleȘcoală, iar seara, de la ora 20.00, întreaga familie are invitaţie la teatru.

Primele trei ore ale zilei le petrecem, de la 7.00 la 10.00, cu Matinalii, programul transmis de la Chişinău, după care Teleşcoala aduce de la 10.00, 10.30, 19.00 şi 19.30 lecţii în limba română pentru elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a. Din grila de programe a TVR 3 nu va lipsi, de la ora prânzului, programul Teleșcoală în limba maghiară. De luni, 30 martie, transmisiunile sunt programate de luni până vineri de la ora 16.00 pentru elevii de gimnaziu și de la ora 17.00 pentru elevii de liceu.

Teatrul Naţional de Televiziune ne prezintă o selecţie de spectacole de neratat, pentru toate gusturile și vârstele. De luni până duminică, TVR 3 aduce spectacole de teatru pentru copii, piese din dramaturgia autohtonă clasică (românească și nu numai), din dramaturgia universală clasică sau contemporană, comedii, drame, portrete in memoriam.

Spectacolele programate în săptămâna 30 martie – 5 aprilie ne aduc portretele in memoriam a marilor actori români: Dem Rădulescu (marţi), Clody Bertola (miercuri), Şerban Ionescu (vineri), Adrian Pintea şi Irina Petrescu (sâmbătă). Piesele acestei săptămâni sunt: luni, Muzicanţii din Bremen, adaptare după Fraţii Grimm (cu reluare a doua zi, de la ora 14.00), marţi, Titanic vals, de Tudor Muşatescu (cu reluare a doua zi de la ora 14.00), miercuri, Cei din urmă, de Maxim Gorki (cu reluare a doua zi de la ora 14.00), joi, Ultima oră de Mihail Sebastian (cu reluare a doua zi de la ora 14.00), vineri, Sub clar de lună de Teodor Mazilu, sâmbătă, de la ora 14.00, Romeo şi Julieta, de William Shakespeare, de la ora 20.00 Hamlet, de William Shakespeare (cu reluare a doua zi de la ora 14.00), iar duminică de la ora 20.00 Strigoii de Henrik Ibsen.

17:00 Volei feminin-Campionatul National-Divizia A1-Play-off

*CS Dinamo Bucuresti-Volei Alba Blaj

Comentator Narcis Selaru

Producator Mihai Dionise

Transmisiune directa Bucuresti

19:00 Lumea de aproape

(redifuzare)*Studioul teritorial Timişoara

* Emisiunea abordează subiecte de interes regional şi se adresează unui public larg. Evenimentele importante, precum şi personalităţi de marcă ale regiunii sunt teme ale reportajelor Lumea de aproape.

Producător Cosmin Jitariuc

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3