loader
Foto

Remix de vacanță: Reîntâlnire cu o ediție de genul feminin

Sâmbătă, 13 iulie, de la ora 22.00, la TVR 3, vă propunem o reîntâlnire cu o ediție din luna martie, când protagoniste au fost doamne ale cântului românesc, "mai jazzy, mai bluesy".

 

Remix

Primul reportaj din această ediție „Remix” se constituie într-o avanpremieră a unui concert extraordinar filmat de TVR 3, în 21 decembrie 2018, susţinut de cea mai mare solistă română de jazz, Aura Urziceanu, acompaniată de Big Bandul Radio, în cadrul Festivalului „RadiRo”. Cu sprijinul teleastei Ioana Bogdan, emisiunea găzduieşte un nesperat interviu în exclusivitate şi câteva secvenţe din concert.

(w882)

Filmată de echipa emisiunii în 2012, la New York, Saviana Stănescu continuă cu succes şi în prezent cariera de dramaturg şi profesor în Statele Unite, aducând, din când în când, şi în România scenarii şi librete... Unul dintre ele s-a metamorfozat de-a lungul anilor în actualul musical „Tarot Tales”, compus de Mircea Tiberian şi pus în scenă la Teatrul Dramaturgilor Români (cu o nouă reprezentație pe 17 martie). Un regal oferit de actorul Tudor Istodor şi de solistele Roxana Ardelean, Cătălina Beţa, Nicoleta Gavriliță, Marta Popovici, Sorina Rotaru, Izabela Simion, Teodora Spînu, Ana Dubyk...

(w882)

La un an după lansarea în România a celui de-al doilea disc alături de trioul său parizian, „Lotus Blossom”, pianista Ramona Horvath a fost intervievată în decembrie, în preajma unor noi proiecte anunţate pentru 2019.

(w882)

După încă o prezentare a discului la festivalul centrelor culturale de la Paris „Jazzy Colors” (reprezentând ICR), Ramona lucrează la nu mai puţin de trei proiecte discografice, dintre care unul va fi oficializat în această primăvară. Un duo inedit, cu contrabasistul Nicolas Rageau, aşadar cu aranjamente deosebite (pentru două instrumente complementare, dar și solistice). Până când label-ul consacrat Black & Blue va anunţa lansarea, un nou concert la Paris al Ramonei este stabilit pentru 16 martie.

În 30 ianuarie 2019, la sala mare ArCuB, grupul rock & blues Dusty Ride a lansat discul de debut – „Dawn” – în formula deja consacrată de Marian Mac Aciobăniței – chitară, Adrian Chepa – bas, Daniel Croitoru – tobe și Alina Ciolca – solistă.

(w882)

***

Sursa foto: Alexandru Dolea

Realizator: Doru Ionescu

8:30 Biruitorii

(redifuzare)*Studioul teritorial Tg.Mureş

* Părintele arhimandrit Ioan Iovan, partea I

Producători Lacrima Balint, Coralia Matea

9:00 Spirit şi credinţă

*Studioul teritorial Iasi

* Producator Sergiu Ciocoiu

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3