loader
Foto

Galerie foto

De prin case adunate/ Astă seară dansăm în familie (episodul 7) | VIDEO

În perioada Sărbătorilor Pascale, „Remix” redifuzează trei ediții care încearcă să acopere o zonă stilistică variată din portofoliul emisiunii. Sâmbătă, 18 aprilie, de la ora 10:00, și pe 20 și 21 aprilie, de la ora 19:00, la TVR 3 și online pe TVR+.

 

Remix

Echipa emisiunii „Remix“ se află în siguranță, acasă, ceea ce dorim și tuturor telespectatorilor noștri.

Mai mult, ne reinventăm online și strângem material pentru viitoarele ediții, care vor fi amprentate de toată această perioadă de criză.

Este vorba în primul rând de „Rockul Carantinei“, un proiect Tribut apărut în martie 2020, în care muzicienii rock români din mai multe generații readuc în lumină piese de rezistență din istoria muzicii românești. Un omagiu predecesorilor, în vremuri de cumpănă pentru artiștii români. (inițiatori: Iulian Vrabete, Gabi Pipai Andrieș, Doru Rocker Ionescu)

Un mesaj de suflet...rock de la chitaristul și compozitorul FFN, Gabi Litvin (Toronto):

Comentarii Rockul Carantinei

Prima provocare (Sideral Modal Quartet - „Ești a mea“) a fost reînregistrată, la distanță de 50 de ani, de Codruț Croitoru - voci, Nicu Patoi - chitară, Josef Ioji Kappl - bass & voci adiționale, Dan Stesco Polymoog - claviaturi, Andrei Ilie - tobe, Gabi Pipai Andrieș - mixaj, Iulian Vrabete - producător muzical, Liana Damian & Lucian Damian - producție video.

O idee care se vehiculează acum este realizarea unui CD, care să fie distribuit gratuit tuturor celor implicați în provocările „Rockului Carantinei“, deopotrivă compozitorilor și grupurilor care au lansat acele piese. De ce nu și instituțiilor muzicale din străinătate, bibliotecilor, centrelor care aglutinează muzica rock? O carte de vizită pentru rockul românesc, cu povestea sa nu tocmai simplă în regimul comunist. O înștiințare despre muzica românească de ieri, azi! În particular, Șerban Ciurea de la Sideral Modal Quartet s-a simțit la rândul său provocat să scrie și un text în limba engleză, pentru încă o variantă de înregistrare.

În perioada Sărbătorilor Pascale, „Remix”  încearcă să acopere o zonă stilistică variată din portofoliul emisiunii (since 2001).

Sâmbătă, 18 aprilie, de la ora 10:00, un reportaj de la lansarea simultană a două cărți ale emisiunii, ilustrat de secvenţe din Arhiva de Aur TVR, comentate de muzicieni, regizori, ziarişti: Mircea Vintilă, George Stanca (RIP), Teodora Ionescu (RIP), Ioan Cărmăzan, Corneliu Medvedov, Valentin Ajder, Ovidiu Mihăilescu, Mircea Valeriu Popa ş.a.

Luni, 20 aprilie, la ora 19:00, o ediție cu două rubrici rock, de ieri și de azi: Prima este povestea grupului FFN, care s-a reunit la Toronto, în 2008, pentru un concert de lansare a unui nou disc. Un supergrup care a ființat în anii 70, cu numeroase concerte, trei discuri LP, dar fără filmări filmări în Arhiva Multimedia TVR, datorită emigrării componenților. De unde și lipsa unui documentar „Remix”, până de curând.

(w882) formatia r

Grupul metal rock Bucovina există din anul 2000 și a ajuns în ultimii ani să cânte pe scene importante, inclusiv în străinătate. În 8 decembrie 2018 a susținut concertul de lansare a unui nou disc - „Septentrion” - prilej pentru un reportaj live.

Marți, 21 aprilie, ora 19:00, o ediție „Remix” în concert, difuzat în preajma Zilei Internaționale a Jazzului: Luiza Zan Trio – „Tenderly” (14 feb 2019, ArCuB). Componență: Luiza Zan - voce, Gyarfas Istvan - chitară, Berkes Balazs - contrabas.

(w882) jazz

Din numeroasele invitații muzicale primite în ultima săptămână, ne-au atras atenția platforma Electrecord.com, care oferă gratuit o aplicație pentru a asculta nelimitat cea mai mare colecție de muzică românească din toate timpurile: „...astfel încât împreună să trecem cu bine prin orice încercare!”

De la muzica românească a deceniilor trecute, la aceea a prezentului, prin Platforma Overground Music: „Catalogul va conţine concerte live ale artiştilor din România, filmate full HD şi cu sunet de înaltă calitate. Concertele vor fi disponibile pentru streaming 24/7, iar veniturile generate de platformă vor fi direcţionate către artişti. În fiecare lună, pentru echivalentul unui bilet la concert, utilizatorii au acces la toate concertele disponibile în biblioteca online, urmând a fi adăugate periodic producţii noi”, informează organizatorii.

De ultimă oră, concertul „Andrieș la unteatru”. În 19 aprilie, de la ora 20, pe pagina Facebook unteatru, difuzare gratuită. Alături de Alexandru Andrieș, îi veți vedea pe scenă pe: Maria Ioana Mîntulescu, Berti Barbera, Călin Grigoriu și Sorin Romanescu (înregistrare din 2017, sunet Victor Panfilov).

Sărbători în Lumină, sănătate și numai muzică bună, acasă!

Doru Ionescu, realizator „Remix“

2:00 La sfatul popular (R)

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraş... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

(Reluare)

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3