loader
Foto

Galerie foto

Despre aventură şi mister - la „Arte, carte şi capricii”

Joi, 27 septembrie, de la ora 21.00, la TVR 3 - într-o ediţie în care Radu Nechit îi are ca invitaţi pe muzicologul Oltea Şerban Pârâu şi pe regizorul Octavian Repede.

 

Arte, carte şi capricii

Săptămâna aceasta, la Arte, carte şi capricii - lăsăm la o parte agitaţia zilnică şi vorbim despre apariţii editoriale, artele spectacolului şi, surpriză - despre aventură şi mister în primul thriller istoric românesc produs independent. În cea de-a doua ediţie a noului sezon al emisiunii, Radu Nechit îi are ca invitaţi pe muzicologul Oltea Şerban Pârâu şi pe regizorul Octavian Repede.

Cel mai cunoscut centru de spectacole de toate genurile adresat copiilor, dar şi părinţilor lor, Opera Comică pentru Copii din Bucureşti, face un pas mai aproape de farmecul Vienei. Cea mai recentă premieră, care a şi deschis stagiunea din această toamnă, este un spectacol elegant de balet, în care poveştile sunt înlănţuite în paşi de vals.

Când poţi să tragi linie şi să-ţi spui că trebuie să renunţi la un vis? Tudor Călin Zarojanu ne-a pregătit un răspuns în rubrica "De ce-aş citi?"

La librăria Humanitas Cişmigiu, a avut loc recent lansarea volumului „Ultima dorinţă”, ce reuneşte cinci piese de teatru scrise de dramaturgul Radu F. Alexandru. Inspirate de crizele societăţii contemporane, aceste comedii, cum le numeşte însuşi autorul lor, reprezintă o tentaţie irezistibilă şi pentru cititorii de literatură dramatică, şi pentru regizorii şi directorii de teatru care, cu siguranţă, le vor aduce în repertoriul viitoarei stagiuni.

La Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia puteţi admira o selecţie din lucrările expuse în cadrul Bienalei Internaționale de Ceramică de la Cluj. Lansat la finele anului 2013, acest proiect a devenit, între timp, o platformă viabilă de  cunoaştere şi promovare a tendinţelor contemporane din arta ceramică din întrega lume.

Invitată în studioul Arte, Carte şi capricii, muzicologul Oltea Şerban Pârâu ne povesteşte despre turneul naţional COOLsound şi analizează împreună cu Radu Nechit pasiunea tinerilor muzicieni pentru întâlnirile cu publicul din ţară. În plus, aflăm de la regizorul Octavian Repede, invitatul emisiunii, ce anume l-a determinat să realizeze primul thriller istoric românesc produs independent.

10:00 Telescoala in limba maghiara

(redifuzare)*Studioul teritorial Cluj

*Producător Feketelaki Tibor

10:55 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

 

#tvr3