loader
Foto

Despre Bookfest, Festivalul Enescu şi alte noutăţi

Marţi, 29 mai, de la ora 22.00 la "Cult@rt", cu Marius constantinescu şi invitaţii săi

 

Miercuri, 30 mai, începe Salonul Internaţional de Carte Bookfest. Până duminică inclusiv, avem “liber” la carte la Romexpo, în Bucureşti. Aşa că primul invitat special al acestei ediţii este dl.Mihai Mitrică, directorul executiv al Asociaţiei Editorilor din Romania (AER).

Cel de-al doilea invitat care stă de vorbă cu Marius Constantinescu este doamna Crenguţa Roşu, reprezentanta DC Communication - noua agenţie care se va ocupa, de prestigiosul Concurs şi Festival Internaţional George Enescu. Oameni noi, contexte noi, problematici noi şi o abordare integrată a ideii de produs cultural şi a muzicii clasice - ca bun ce trebuie comunicat şi vândut.

Şi tot despre muzica clasică se va discuta în această ediţie – dar într-un alt registru – cu prof.univ.dr. Mircea Penescu, concert maestru Orchestra Medicilor, care există din 1954.

Tot marţi seară ajungem la expoziţia-eveniment de la Palatul Culturii din Iaşi, unde personalitatea filosofului Ioan Petru Culianu este evocată printr-o serie de fotografii-document, precum şi la conacul Petre P. Carp din Ţibăneşti, Iaşi - un loc de promovare a tradiţiei uitate, dar şi un spaţiu al interferenţelor culturale.

17:00 Volei feminin-Campionatul National-Divizia A1-Play-off

*CS Dinamo Bucuresti-Volei Alba Blaj

Comentator Narcis Selaru

Producator Mihai Dionise

Transmisiune directa Bucuresti

19:00 Lumea de aproape

(redifuzare)*Studioul teritorial Timişoara

* Emisiunea abordează subiecte de interes regional şi se adresează unui public larg. Evenimentele importante, precum şi personalităţi de marcă ale regiunii sunt teme ale reportajelor Lumea de aproape.

Producător Cosmin Jitariuc

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3