loader
Foto

Despre creaţie, cu artiştii din familia Ţibacov

O noua ediţie a emisiunii "Vieţi dăruite", de la TVR Tîrgu Mureș, marţi, 8 mai, de la ora 15.00 adusă de realizatorul Ioan Ceaușescu, la TVR 3 şi online pe TVR+.

 

Vieţi dăruite

De această dată, este vorba despre o întreagă familie de artişti plastici. Tatăl, Leontin Ţibacov - ceramist. Mama, Sorina Ţibacov - pictor, provenită tot dintr-o familie de artişti plastici. Fiica, Sonia Ţibacov - studiază și lucrează în Anglia ca designer.

Cei trei s-au reunit la expoziţia comună intitulată EGO, găzduită de Muzeul de Artă din Cluj Napoca.

(w882)

Vorbim despre surse de inspiraţie, despre stiluri, despre ce vor să comunice, despre expoziţiile de artă plastică înainte şi după 1989. Dar şi despre devenirea lor ca artişti, cu începuturi în anii ‘80, când au fost repartizaţi, deşi veneau de la universităţi şi specializări diferite, la Fabrica de porţelan de la Curtea de Argeş.

Ulterior, Sorina a ajuns şi pe la fabrica de ţesături de la Baloteşti. Așa era atunci...

Acum, ambii sunt profesori la Liceul de Artă din Alba Iulia. Dedicaţi şi devotaţi. Şi, mai ales, pasionaţi de proiectele pe care le au cu copiii pentru dezvoltarea talentului lor artistic.

8:00 Telematinal

(II) (simultan TVR Moldova)

Moderatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminița Popa

Transmisiune directă

8:55 Teleshopping-Publicitate

 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvr3