loader
Foto

Despre istorie, dans, tradiţii şi tabuuri destrămate

Joi, 19 decembrie, de la ora 21.00, la "Arte, carte şi capricii", Liana Stanciu are un invitat special: actorul Bogdan Mălăele.

 

LIANA STANCIU
Arte, carte şi capricii

În ultima ediţie din 2019 a emisiunii Arte, carte şi capricii, Liana Stanciu are un invitat special: actorul Bogdan Mălăele, de la care a aflat cum a făcut tranziţia de la regie la actorie şi stand-up comedy, dar şi ce înseamnă pentru el să se afle pe scenă cu tatăl său, actorul și regizorul Horaţiu Mălăele.

Invitaţii Întâlnirilor JTI au făcut istorie în București şi au format gustul publicului pentru dansul contemporan de calitate. La aniversarea a 20 de ani, avem ocazia să ne întâlnim cu viitorul, deoarece tinerii prezenţi la București în cadrul companiei IT DANSA BARCELONA se pregătesc să danseze în cele mai mari companii ale lumii. Cei mai talentaţi dansatori ai Institutului de Teatru spaniol au prezentat pe scena Teatrului Naţional Bucureşti trei momente coregrafice care le-au pus toate calităţile la încercare, iar colega noastră, Bogdana Pascal, vă aduce detalii.

Tot în această ediţie vorbim şi despore Klavier-Art, o asociaţie dedicată armoniei muzicii, un concept educativ al cărui scop principal îl reprezintă promovarea muzicii clasice în rândul tinerei generaţii. Cine se află în spatele Klavier-Art? Doi pianiști de excepție: Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu, un duo de succes format în anul 2005, ce a susţinut peste 400 de recitaluri și concerte camerale, atât în Romania cât si în străinătate. Mai multe amănunte vă dezvăluie colega noastră, Valentina Băinţan.

Așa cum știţi, în zilele acestea se împlinesc 30 de ani de la momentul istoric Decembrie 1989, subiect care nu putea lipsi din rubrica „De ce-aș citi?” realizată de scriitorul Tudor Călin Zarojanu.

La Teatrul Lucia Sturdza Bulandra, în foaierul Sălii Liviu Ciulei,  a avut loc vernisajul expoziției permanente de portrete ale actorilor teatrului, realizate de fotograful Andrei Runcanu. Totodată, în prezenţa întregului colectiv al Teatrului,  a fost  dezvelit si bustul regretatului regizor Alexandru Darie, lucrare creată de sculptorul Radu Drăgușin.

“Ultimele convorbiri cu Regele Mihai I”, volum semnat de colegul nostru, jurnalistul Bogdan Şerban Iancu, a fost lansat recent in colecţia Corint Istorie Autori Români, la împlinirea a doi ani de la dispariţia Majestăţii sale. Dincolo de inestimabila sa valoare istorică, volumul reprezintă un prilej extraordinar de a întregi portretul utimului monarh al României şi de a-l cunoaşte dincolo de efigie, cu obiceiurile şi pasiunile sale. Mai multe, în reportajul realizat de Irninis Miricioiu.

Atunci când talentul copiilor este stimulat corespunzător şi cadrele didactice le oferă cadrul potrivit pentru a se dezvolta, rezultatul demonstrează din plin că educaţia din România se poate alinia cu uşurinţă standardelor europene. Un exemplu în acest sens este Şcoala Gimnazială numărul 5 din Bucureşti, care a reuşit în doar 3 ani să aibă în derulare opt proiecte de tip Erasmus - cu şcoli partenere din 15 țări europene. Toate, încununate de spectacolul „La drum cu Caragiale”, jucat de elevi din cinci ţări.

Nu în ultimul rând, vorbim despre artă pe piele, linii permanente, tabu-uri destrămate, curajul de a fi diferit, dureri temporare, ritualuri și culoare, experienţă şi libertate...Altfel spus, 10 ani de tattoo convention în București și încă pe atâţia de istorie a tatuajelor Made in Romania, într-un eveniment ce marchează maturizarea acestui stil de viață în țara noastră.

20:00 La sfatul popular

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

Transmisiune directă

21:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

 

#tvr3