loader
Foto

Despre vreme şi… vremurile din agricultură, 28 ianuarie, la Regionalia

De la ora 17.00, o nouă ediţie a emisiunii „Regionalia”, emisiunea care pune lucrurile în context şi perspectivă. O ediţie dedicată vremii din punct de vedere meteorologic şi, schimbând registrul, vremurilor din agricultură.

 

Regionalia

Ediția emisiunii de marți 28 ianuarie este disponibilă online pe TVR+

Prima parte a emisiunii de astăzi, 28 ianuarie, difuzată cu începere de la ora 17,00 pe TVR 3 şi TVR Cluj, o ediţie produsă de Radu Anghel şi moderată de Andrei Huţanu, este dedicată vremii. Despre evoluţia meteo în perioada următoare vom afla cele mai pertinente prognoze de la Narcis Maier, şeful Serviciului de Prognoză de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Nord.

Discuţiile în platou vor continua alături de jurnalistul TVR Cluj Ovidiu Pop, având ca subiect schiul şi oportunităţile de practicare a sporturilor de iarnă în Transilvania. În dialog cu acesta şi cu moderatorul Andrei Huţanu vor intra, telefonic, administratorii câtorva pârtii de schi din zonă, de la care vom afla informaţii despre starea actuală a pârtiilor, a facilităţilor oferite iubitorilor sporturilor de iarnă, dar şi despre pierderile înregistrate până acum din cauza lipsei zăpezii.

În partea a doua a emisiunii, Andrei Huţanu îi va avea invitaţi în platou pe Dorel Secară, fermier clujean, şi Claudiu Frânc, preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România. Aceştia vor discuta despre vremurile din agricultură din perspectiva Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, despre propunerile fermierilor cu privire la modul în care ar trebui cheltuiţi banii din fondurile europene şi despre principalele direcţii spre care se îndreaptă agricultura şi zootehnia românească în perioada 2014-2020.

În ultima parte a emisiunii, vom afla ultimele noutăţi din sport în cadrul rubricii realizată de Miruna Pop.

15:00 Cântec şi poveste

*Studioul teritorial Timişoara

* Emisiunea prezintă personalităţi ale folclorului din regiune.Pe lângă dialogul cu gazda emisiunii sunt evocate în imagini de arhivă tradiţiile locului. O emisiune în care descoperim poveştile de dincolo de cântec şi unde muzica populară se cântă live.

Producător Felicia Stoian

16:00 Forum economic

*Studioul teritorial Timişoara

*Dezbatem principalele subiecte economice ale momentului. Punem întrebări, căutăm răspunsuri și soluții la probleme și situații care ne interesează pe toți. Discutăm cu economiști, antreprenori , specialiști în diverse domenii care influențează economia și calitatea vieții, dar și cu autorități.

Moderator Adriana Pinti

Producător Daniela Constantin

Transmisiune directă

 

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

 

#tvr3