loader
Foto

Galerie foto

Din pasiune pentru aventură, tradiții și șah

„Jocul regelui”, noutate editorială marca Libris, este subiectul de discuție al invitaților din emisiunea "Oraşul în direct", pe care am urmărit la TVR Tîrgu-Mureş (24 august, ora 18:45) şi TVR 3 (26 august, ora 17:00).  

 

Oraşul în direct

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Invitați în studio sunt Cristian Radu Georgescu şi Dan Constantin Enescu, autorii cărții.

„Jocul regelui”: o carte născută din prietenia autorilor și din pasiunea lor pentru aventură, tradiții și șah. Cartea a fost lansată în primăvară, la Târgul Internațional de Carte şi Muzică „Libris”, Braşov și prezentată la Festivalul de Carte și Muzică Libris, Brașov în vară.

Invitați în studioul TVR Tg. Mureș, cei doi autori, Cristian Radu Georgescu și Dan Constantin Enescu ne prezintă povestea din spatele poveștii: cum s-a născut și s-a dezvoltat prietenia dintre cei doi autori, cum s-a născut cartea și care este mesajul ei, ce anume o face atât de incitantă încât să fie deja cerută de foarte mulți cititori.

Pe parcursul emisiunii, directorul editorial Dana Anghelescu și publicistul Mircea Neacșa (prezenți la lansarea cărții) ne oferă câteva pârghii de decodificare a simbolurilor care abundă în volumul „Jocul regelui”, iar Dan Rădulescu, actor la Teatrul Național Tîrgu Mureș lecturează din cartea mai sus amintită.

Cristian R. Georgescu: „Prietenia noastră a scris această carte”.

Dan. C. Enescu: „Nu o puteam scrie decât împreună”.

Volumul „Jocul regelui” este primul dintr-o trilogie care va continua cu „Ultimul pion” și „Întoarcerea reginei”.

JOCUL REGELUI - Sinopsis: După o criză din care umanitatea nu mai poate scăpa, Nadtin si Udarc, doi mercenari plecați în misiunea de a recupera un colet misterios, ajung într-un orășel minier dominat de forțe stranii – oameni cârtiță, cei veniți din văzduh, soldați, iele și demoni. Aici întâlnesc doi asceți, Karun și Oris, descendenți ai unei familii străvechi, alături de care participă la războiul declanșat de sosirea armatei lui Tatu, un mafiot care a supus prin teroare întreaga regiune. Romanul transpune idei si experiențe legate de destin, șansă, identitate, religie, dragoste, creație sau prietenie, într-o lume cu accente fantastice. Ritualurile arhaice, farmecele și descântecele și jocul călușului au menirea de a reface echilibrul fragil ce guverneaza existența pământeană, dar și universul cosmic. Întreaga poveste se oglindește în simbolurile ascunse în jocul de șah, unde regele este cea mai slabă piesă și, în acelați timp, cea mai importantă. Iminenta confruntare dintre bine și rău, Dumnezeu și Diavol domină întreaga acțiune a cărții, iar relația în continuă schimbare dintre om și divinitate relevă și un alt motiv pentru care El a făcut lumea.

Oraşul în direct

Realizator: Petronela Moraru

TVR 3 - vineri, 26.08.2016, ora 17:00

TVR Tîrgu-Mureş - miercuri, 24.08.2016, ora 18:45

17:00 Volei feminin-Campionatul National-Divizia A1-Play-off

*CS Dinamo Bucuresti-Volei Alba Blaj

Comentator Narcis Selaru

Producator Mihai Dionise

Transmisiune directa Bucuresti

19:00 Lumea de aproape

(redifuzare)*Studioul teritorial Timişoara

* Emisiunea abordează subiecte de interes regional şi se adresează unui public larg. Evenimentele importante, precum şi personalităţi de marcă ale regiunii sunt teme ale reportajelor Lumea de aproape.

Producător Cosmin Jitariuc

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3