loader
Foto

Documentar despre Benjamin Fondane, disponibil online

Documentarul „Benjamin Fondane - Iaşi, Paris, Auschwitz”, realizat de Andreea Ştiliuc, jurnalist TVR Iaşi, a fost difuzat recent pe TVR 1. Filmul a primit premiul pentru cea mai bună producţie dedicată minorităţilor, la SIMFEST 2013.

 

Andreea Ştiliuc

Evreu născut în România, Benjamin Fondane s-a stabilit la Paris la vârsta de 25 de ani. Atent la fenomenul avangardei, și-a căutat propria voce în domeniile în care s-a exprimat. A fost poet, eseist, filosof, critic, dramaturg, jurnalist, cineast. A dialogat cu personalități marcante ale timpului său: Antonin Artaud, Gaston Bachelard, Albert Camus, Emil Cioran, Constantin Brâncuşi, Man Ray sauVictor Brauner. A fost puternic influenţat de filosoful Lev Şestov. În 1944, a fost arestat și încarcerat la Drancy. Deportat la Auschwitz, a murit în același an într-o cameră de gazare.

Documentarul „Benjamin Fondane - Iaşi, Paris, Auschwitz” este disponibil acum şi online pe TVR +

 

 

8:00 Telematinal

(II) (simultan TVR Moldova)

Moderatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminița Popa

Transmisiune directă

8:55 Teleshopping-Publicitate

 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvr3