loader
Foto

Doi români întorşi din Spania şi Turcia trăiesc "A doua emigrare"

Duminică, 9 iulie, ora 12.30, la TVR 3: o nouă întâlnire cu poveşti despre destine trecute prin nord şi sud, est şi vest, apoi înapoi acasă, în România.

 

A doua emigrare

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Emanuel  Cioacă a ales să se întoarcă în România după  16  ani petrecuţi în Spania, Norvegia şi Anglia, unde îşi construise o carieră de succes. Cu banii strânşi peste hotare visează  să-şi deschidă o fabrică de mobilă.

(w882) cioaca

Reîntoarcerea în ţară după atâţia ani de absenţă a însemnat o împlinire pe plan sufletesc, faptul că  mama sa  l-a aşteptat cu braţele deschise l-a făcut să treacă mai uşor peste greutăţile readaptării la societatea românească unde ajunsese să se simtă uneori ca un imigrant.

(w882) cioaca

Viorica Carman sau Fatma, cum i se mai spune de 25 de ani în Turcia, s-a  întors mereu în ţară. Pentru că aici sunt cele două fete ale sale, acum mari şi la casele lor, dar şi pentru că este acţionar la o firmă de transport româno-turcă.

(w882) fatma

Faptul că a plecat cu un contract de muncă, într-un domeniu pe care îl stăpânea, i-a dat siguranţa  zilei de mâine.

Depărtarea de copii şi responsabilitatea faţă de familie, mai ales după moartea soţului, au făcut-o să lupte din greu.

(w235) fatma(w235) fatma

Acum visează să-şi crească aici nepoţii şi să nu mai fie nevoită să plece.

 

 

***

Jurnalist: Gabriela Voinea

Producător: Monica Nicolescu

***

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

18:00 Se întâmplă acum

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

Transmisiune directă

19:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvr3