loader
Foto

Galerie foto

Două seri muzicale la „Cap de afiş”

Emisiunea „Cap de afiş” ne propune două recitaluri, susţinute de Bohemia Quartet şi, respectiv, Marius Neset Quartet. Primul recital este programat la TVR 3 miercuri, 3 decembrie, de la ora 18:00, iar cel de-al doilea - joi, 4 decembrie, de la ora 18:00.

 

Cap de Afiş

ACTUALIZARE: Recitalul de miercuri este disponibil online pe TVR+

Recitalul de joi este disponibil online pe TVR+.

Miercuri, 3 decembrie, de la ora 18:00, echipa TVR Tîrgu Mureş ne prezintă un concert susţinut de Quartetul Bohemia în cadrul proiectului "Seri de Jazz și Muzică Clasică la Radio Tîrgu-Mureş".

Quartetul Bohemia este format din patru tineri instrumentiști valoroşi: Remus Grama vioara I, Cristian Moldovan - vioara a II-a, Leon Zsolt - violă şi Kovats Istvan - violoncel, absolvenți ai Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca. Ansamblul este unul neobișnuit din perspectiva repertoriului, care abordează piese de factură clasică şi aranjamente ale unor teme standard de jazz sau din muzica pop.

Ediţia Cap de afiş de joi, 4 decembrie, este realizată de colegii de la TVR Timişoara. Recitalul susţinut de Marius Neset Quartet (Norvegia, Suedia, Marea Britanie) a avut loc în cadrul ediţiei a XVIII-a Festivalul de Jazz de la Gărâna 2014.

Saxofonist și compozitor care, la numai 28 de ani, norvegianul Marius Neset este un compozitor ingenios și un saxofonist ce își stăpânește instrumentul printr-o tehnică exemplară. Mai multe detalii despre Marius Neset puteţi citi aici.


***
Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

 

 

7:00 Telematinal

(I) (simultan TVR Moldova)

Moderatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminița Popa

Transmisiune directă

8:00 Telematinal

(II) (simultan TVR Moldova)

Moderatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminița Popa

Transmisiune directă

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3