loader
Foto

Dragobetele vine să sărute fetele ... şi în Banat!

La 24 februarie sărbătorim româneste DRAGOSTEA cu "Cântec şi Poveste" la TVR 3, de la ora 19:00.

 

Felicia Stoian
Cântec și poveste

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Este ziua care marchează începutul primăverii, când întreaga natură renaște, păsările își caută cuiburi și, după unele credințe populare, ursul iese din bârlog. Odată cu natura, reînvia şi iubirea, iar Dragobetele (fiul Babei Dochia în credinţa populară) sărută fetele.

De dragoste, de Dragobete ... suntem la Casa de Cultură a Studenţilor din Timişoara împreună cu dansatorii şi taraful ansamblului Doina Timişului dar şi cu tinerii interpreţi bănăţeni Georgiana Necşa, Alin Turculescu, Dana Gruescu şi Florin Boita, care ne aduc în dar cântece de dragoste.

Alături de suitele de jocuri bănăţene, coregraful Marius Ursu pune în scenă dansul oltenesc „Dragobetele”.

Emisiunea "Cântec și Poveste" se difuzează pe TVR 3 joi 23.02.2017 de la ora 19.00, cu reluare sâmbătă 25.02.2017 la ora 10.00, iar pe TVR Timișoara duminică 26.01.2017 de la ora 19.00, cu reluare luni 27.02.2017 de la ora 12.00. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.


10:00 Telescoala in limba maghiara

(redifuzare)*Studioul teritorial Cluj

*Producător Feketelaki Tibor

10:55 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

”Dăruiește Românie!”, o nouă întâlnire cu artiști îndrăgiți, sâmbătă, la TVR 3

Victoria Cociaș, Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Andreea Toma, Doru Isăroiu & Red Parlament sunt așteptați de Carmen Târnoveanu la ...

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: luni, 15 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

 

#tvr3