loader
Foto

Galerie foto

Duminica Floriilor: poveştile şi drumurile anevoioase ale românilor

La „A doua emigrare”, duminică, 25 aprilie, pe TVR 3, de la ora 13:00, v-am așteptat cu povești spectaculoase ale românilor care au ales să revină în țară după ani de zile petrecuți printre străini.

 

A doua emigrare

La doar 20 de ani Iustin Gondoş a văzut în emigrare o șansă la un trai mai bun. Euforia vârstei, dar şi lipsurile de acasă l-au determinat să plece în Italia, experiență care l-a maturizat. A fost locul unde s-a simțit  „și prinț, şi cerșetor".

(w882) Iustin

S-a integrat repede. Șase ani a durat această experiență frumoasă din viața lui Iustin Gondoş, apoi revenind acasă, în România. Ceea ce avea să găsească în țară, însă, l-a nemulțumit profund și l-a determinat să aleagă alte două tentative de emigrare, în Belgia, unde a profesat ca solist vocal, şi în Germania, ca muncitor.

(w882) Iustin

După 12 ani petrecuți în străinătate, s-a hotărât să revină definitiv în țară. Astăzi, îl găsim pe Iustin Gondoş în România. Fiind solist vocal, în perioada pandemiei s-a reinventat ca artist, compunând în propriul studio 80 de piese muzicale și cochetând cu televiziunea online.

(w882) Ars foto

George Alexandru este un tânăr din Bucureşti pasionat de fotografie. Aceasta pasiune l-a purtat și peste granițe. A plecat, împreuna cu soția sa Irina, pentru un proiect în diverse țări. Slovenia  i-a fascinat, dar bariera limbii nu i-a ajutat să se integreze.

După o perioadă lungă, văzând că nu reușesc să se adapteze, George şi Irina Alexandru s-au hotărât să revină pe plaiuri mioritice.

(w500) George

Pasiunea pentru fotografie a rămas, însă, si George Alexandru şi-a urmat vocea inimii, surprinzând prin obiectivul aparatului dragostea pentru natură și fenomene meteo severe. Astăzi se poate mândri cu mai multe expoziții și proiecte.

(w882) Ars foto

Este un vânător de furtuni, mânat de adrenalină şi de dorința de a fi cât mai aproape de fenomenele meteo extreme.

George s-a redescoperit îmbinând utilul cu plăcutul: fotografia şi voluntariatul. Ori de câte ori are ocazia, surprinde momentele naturii, apoi le „împachetează" cu dragoste, în scop caritabil, pentru bătrânii şi copiii din Apuseni.

(w500) george

Pentru că Apusenii au devenit pentru George Alexandru a doua casă, locul unde, alături de soția sa, Irina, şi-a dat „restart la viață".

(w882) Irina

Atât  Iustin Gondoş, cât şi George Alexandru își văd viitorul în România, iar planurile lor sunt legate de familie, acțiuni caritabile, fotografie, poveşti frumoase cu happy-end şi multă muzică de calitate.

***

Producător: Monica Nicolescu

Jurnalist: Gabriela Voinea

11:00 Toţi împreună

*Emisiune în limba maghiară *Studioul teritorial Cluj

Producător Feketelaki Tibor

Transmisiune in regim de direct

12:50 Teleshopping-Publicitate

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3