loader
Foto

Duminică la Remix - de la jazz la rock, din Germania și Olanda

Duminică, 2 aprilie, la TVR 3 şi online pe TVR+, de la ora 22.00, p ovești de viaţă... cu cântec, de la jazz la rock, din Germania și Olanda înapoi în România.

 

Remix

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

CĂTĂLIN MILEA (Olanda/ România)

Saxofonist şi flautist cu pregătire academică, Cătălin a pendulat încă din anii ’90 între scenele de jazz din ţară şi din străinătate.

(w882) jazz

Din 2006 a studiat în Olanda şi a dezvoltat colaborări cu muzicieni titraţi ai genului, revenind însă şi alături de generaţia lui, în plus cu instrumentiştii şi soliştii în formare din ţara sa natală.

(w882) Cata

Pe lângă panoplia cu nume de top (acompaniate de ani de zile şi cu Big Bandul Radio), câteva proiecte atrag atenţia în mod deosebit.

(w882) Cu Tiberia

Cu Romanian Jazz Collective, Cătălin Milea a redat actualităţii compoziţii din arhiva de aur a muzicii româneşti.

(w882) Cata

Cu generaţia tânără, a dat un nou suflu mişcării prin revista „Jazz Compas” şi concertele subsidiare.

(w882) Diaspora

O ediţie cu titulaturi dintre cele mai diverse, de la Jazz It Up şi Re-Bop Unit la Eugen Gondi Trio, Hammond Trip şi experimentul din ultimii ani Imagination Orchestra.

(w882) Ro Jazz

TONI DIJMĂRESCU (Saarbrucken, Germania)

Chitarist reşiţean postdecembrist, Toni a apucat să cânte cu rockeri din zona sa, până să plece la muncă în Germania, la jumătatea anilor ’90. Iar acolo şi-a urmărit visul de a reveni pe scenă.

(w882) Heil

A vândut instrumente, a predat muzică, iar în cele din urmă a ajuns distribuitor de tehnică medicală. În paralel, a cântat cu mai multe grupuri rock, atât în Germania, cât şi în vacanţele româneşti.

(w882) Toni

Astăzi, chitaristul este membru al unei formaţii cunoscute, Heilige Bruehder, dar nu uită să-şi acompanieze prietenii mai vechi ori mai noi din România, de câte ori se iveşte ocazia, că e vorba de Narcisa Suciu, Desant ori Screaming Heads, trupa sa de suflet.

(w235) Pe scari(w235) Toni

Realizator Doru Ionescu

***

Foto: Arhive personale

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în livestreaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)

1:50 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
”Dăruiește Românie!”, o nouă întâlnire cu artiști îndrăgiți, sâmbătă, la TVR 3

Victoria Cociaș, Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Andreea Toma, Doru Isăroiu & Red Parlament sunt așteptați de Carmen Târnoveanu la ...

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: luni, 15 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Spectacol de referință duminică la TVR: „Chirița în provincie

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă duminică, 21 aprilie, spectacolul „Chirița în provincie", de Vasile Alecsandri, pe TVR3, de la ora 20.00 ...

 

#tvr3