loader
Foto

Duo Cello Jaya în turneul naţional „Tales”

Ediția „Cap de afiș” de miercuri, 6 aprilie, a adus la TVR 3 un concert susținut de unul dintre cele mai apreciate ansambluri camerale din România - Duo Cello Jaya.

 

Cap de Afiş

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Duo Cello Jaya, a susținut primul turneu național în perioada 19 – 31 martie, în orașele Sibiu, Târgu – Mureș, Craiova, Sinaia, București și Pitești.

Farmecul de poveste al violoncelului a prins viață la Tîrgu Mureș pe 20 martie anul acesta prin programul propus de Ella Bokor și Mircea Marian, violonceliști remarcați în formula de duo în ultimii cinci ani pe scenele marilor săli de concert din România.

La acest turneu, li s-a alăturat actrița Ioana Flora, în rolul de povestitor, a cărei activitate în cinematografie i-a adus în ultimii ani premiul pentru „Cea mai bună actriță” la numeroase festivaluri internaționale. Cel de-al doilea invitat special a fost soprana Veronica Anușca, una dintre vocile noii generații, distinsă cu numeroase premii naționale și internaționale pentru interpretare.

Împreună au redat un ambient sonor inedit într-un format nou de spectacol menit să apropie publicul de rezonanțele nepovestite ale violoncelului.

„Am ales numele turneului Tales  pentru că adorăm să ascultăm sunetul poveștilor din vremuri imemoriale pe când  «lumea  gândea în basme și vorbea în versuri». Sunetul violoncelului reușește, de multe ori, să vibreze până departe în labirintul poveștilor noastre interioare și să aducă la suprafață semnificații pline de farmec. Sperăm să reușim împreună să spunem aceste povești, prin intermediul acestui turneu.” Ella Bokor și Mircea Marian.

Programul concertului a cuprins lucrările compozitorilor: Jean-Baptiste Barrière (1707 - 1747), Sebastian Lee (1805-1887), Johann Benjamin Gross (1809-1848), Jacques Offenbach (1819-1880), Camille Saint-Saëns (1835 - 1921), David Popper (1843-1913) și Diana Gheorghiu (n. 1979) a cărei compoziție „La capătul lumii” a fost prezentată în primă audiție absolută, fiind compusă special pentru acest turneu, pe versurile poetului Ioan Flora, tatăl actriței invitate.

Cap de afiș

TVR 3 - miercuri, 6 aprilie, ora 18:00

TVR Tîrgu-Mureş - joi, 7 aprilie, ora 18:45

 

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3