loader
Foto

"Ediția de Vest": imunodeficiențele primare și situația de la calea ferată

Imunodeficiențele primare, peste 200 la numar, afectează în special copiii, dar se pot manifesta și mai târziu, la adulți. Dacă nu sunt diagnosticate la timp, mulți dintre pacienți prezintă complicații cronice care duc la deces.

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

În prima parte a emisiunii Ediţia de vest dezbatem împreună cu Ioan Boloș (lider regional Timisoara, Federatia Mecanicilor de Locomotivă) și Mitică Apostu (președintele Alianței Sindicatelor Mișcare Comercial din Regionala CFR Timișoara) un subiect legat de situaţia CFR, problemele cu care se confruntă societatea şi viitorul ei.

Săptămâna trecută sindicatele din fostul CFR au declanșat o grevă de două ore. Circulația pe calea ferată a fost blocată în acest timp. Ce se întâmplă în societățile care s-au desprins din vechiul CFR, a fost benefică fragmentarea CFR-ului, care sunt revendicările salariaților, disponibilizări și reformă sunt câteva din punctele abordate. 

Invitatul celei de a doua părți este dna. Mihaela Bătăneanţ- medic la Spitalul Louis Țurcanu Timișoara.

Peste 50 de orașe de pe toate continentele organizează activități de conștientizarea a Imunodeficiențelor Primare. În România, Timișoara a fost orașul desemnat să macheze evenimentul.

Zeci de micuți împreuna cu parinții lor au desenat pe asfalt și au înalțat baloane în fața cladirii Operei pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la importanța diagnosticarii din timp a bolilor.

Copii din toată țara vin la spitalul Louis Țurcanu din Timișoara pentru a beneficia de tratament. Medicii spun că este important ca acești pacienți să fie diagnosticați la timp deoarece cu tratament corespunzator pot avea o viață normală.

Emisiunea se difuzează concomitent pe TVR Timișoara și TVR3 luni 28.04.2014, de la ora 17.00, cu reluare pe TVR Timișoara marți 29.04.2014 de la ora 10.00.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

11:00 Toţi împreună

*Emisiune în limba maghiară *Studioul teritorial Cluj

Producător Feketelaki Tibor

Transmisiune in regim de direct

12:50 Teleshopping-Publicitate

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3