loader
Foto

„Ediția de Vest”: Mineritul în Valea Jiului este pe cale de dispariţie

Aproape 2000 de persoane au participat în Valea Jiului la un miting organizat de Sindicatul Muntele, care reprezintă interesele angajaţilor de la Complexul Energetic Hunedoara.

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Protestul a fost organizat pentru a determina implicarea guvernului în redresarea Complexului Energetic Hunedoara.

Sindicaliştii cer ca autorităţile să ia măsurile economice necesare pentru ca această companie energetică să fie redresată. Ei spun că falimentul complexului va duce la dispariţia a cel puţin 6.500 de locuri de muncă.

Complexul Energetic Hunedoara are datorii de peste 890 milioane lei. La sfârşitul anului 2014, mai mulţi furnizori i-au cerut insolvenţa.

Complexul este format din termocentralele Mintia şi Paroşeni şi din minele de cărbune Lupeni, Livezeni, Lonea şi Vulcan din Valea Jiului. În anii 1990 în minerit şi siderurgie lucrau peste 130.000 de oameni, acum au mai rămas 7.000.

Invitați în studio sunt: Petre Nica (preşedinte sindicatul Muntele), Cristian Istoc (vicepreşedinte sindicatul Muntele) și Ramona Roşulescu (jurnalist Ziarul Văii Jiului).

Emisiunea se difuzează în direct, simultan pe TVR Timișoara şi TVR 3 luni 25.05.2015 la ora 17:00, cu reluare pe TVR3 marţi 26.05.2015 la ora 00:30.

 

 

16:55 Teleshopping-Publicitate

17:00 Telejurnal regional

* Studioul teritorial Timișoara

* Producator Marius Graţian Barbos

Transmisiune directă

 

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

 

#tvr3