loader
Foto

Galerie foto

Ediţie specială "Universul credinţei"

Luni, 14 octombrie, de la ora 10:00, TVR 3, TVR Internaţional și TVR Moldova transmit în direct slujba prilejuită de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

 

Ediția specială dedicată Ocrotitoarei Moldovei va fi difuzată între orele 10-12.30, la TVR 3, TVR Internaţional și TVR Moldova și va cuprinde o transmisiune în direct a slujbei prilejuite de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi. Slujba va fi oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei împreună cu un sobor de arhierei din ţară şi străinătate.

Corneliu Vlad Matache și Răzvan Bucuroiu îl vor avea ca invitat, în studioul TVR, pe publicistul Gheorghiță Ciocioi, iar de la Iași, pentru cele mai noi informații, vom intra în direct cu corespondentul TVR Iași, Steliana Orășanu. Aflăm mai multe despre tradiția pelerinajului la Cuvioasa Parascheva. Realizator Corneliu Vlad Matache

Sfântul Spiridon al Trimitundei:

Tradiția de a aduce la Iași, cu prilejul sărbătorii Sfintei Parascheva, moaște ale altor sfinți a fost instituită în anul 1996 de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei. Anul acesta, pelerinii care vor veni la Praznicul Sfintei Parascheva se vor putea închina și la un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei, aduse din insula Corfu. Realizator Estela Dincă.

Minunile Sfintei Parascheva:

An de an, la racla Sfintei Parascheva se întâmplă minuni. Acestea sunt cunoscute din povestirile celor care le-au primit, dar multe au rămas ca taine pentru cei care le-au trăit. Realizator Paula Tăbârcă.

Acatistul Sfintei Parascheva. Realizator Lucia Toader

Coordonatori: Paula Tăbîrcă şi Ileana Gaiță
Moderatori: Corneliu Vlad Matache și Răzvan Bucuroiu
Producător: Andrei Victor Dochia

 

 

17:00 Telejurnal regional

* Studioul teritorial Timișoara

* Producator Marius Graţian Barbos

Transmisiune directă

17:30 Lumea de aproape

*Studioul teritorial Iaşi

*Matematica în universul adolescenței

Lumea a trăit dintotdeauna într-o competiție. Se pare că pentru progres a fost și este nevoie de așa ceva. Astăzi, întrecerile între oameni se desfășoară în diverse domenii.

Vis, aspirație, performanță. Reprezintă pentru majoritatea repere ale traseelor în viață. În context, figurează și olimpiadele școlare la obiecte de învățământ pentru diferite nivele de vârstă și de pregătire. În România, ele se petrec anual, descătușând energii și emoții elevilor, cadrelor didactive și părinților.

Producător Vasile Arhire

 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvr3